Satakunnan piiri kutsuu kaikki mukaan vähentämään yksinäisyyttä!

Suomen Punainen Risti etsii uusia vapaaehtoisia mukaan ystävätoimintaan. Vapaaehtoiset ystävät tarjoavat kipeästi kaivattua juttuseuraa yksinäisille.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ystävät tuovat joka viikko iloa monen yksinäiseen arkeen. Korona-aika on lisännyt yksinäisyyttä kaikissa ikäluokissa ja vapaaehtoisia ystäviä kaivataan nyt entistä enemmän. Ystävätoiminta on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

–Kuka tahansa voi olla ystävä yksinäiselle. Mitään erityistaitoja ei tarvita, kyky kuunnella ja olla läsnä riittävät. Ystävän kanssa voi tehdä kaikenlaisia ihan tavallisia asioita, kuten ulkoilla, kahvitella, jutella tai käydä erilaisissa tapahtumissa. Korona-aikaan ystävän kanssa voi vaihtaa kuulumisia vaikkapa puhelimitse, sanoo SPR Satakunnan piirin terveyden ja hyvinvoinnin päällikkö Anne-Mari Hakuni.

Ystävänpäivänä 14.2. soitellaan juttuseuraa kaipaaville

Punaisen Ristin Satakunnan piirin osastot järjestävät ystävänpäiväviikonloppuna 13.-14.2.2021. Mitä kuuluu? -soittotempauksen, jolla ilahdutetaan yksinäisiä ihmisiä liki 30 paikkakunnalla. Soittotempaus on konkreettinen tapa ilahduttaa juttuseuraa kaipaavia ihmisiä. 

Haastamme samalla kaikki suomalaiset ottamaan yhteyttä tuttuihin ja sukulaisiin lähellä ja kaukana. Toiveena on, että erityisesti yksinäiset ihmiset saisivat ilahduttavia puhelinsoittoja tai viestejä. Kysytään yhdessä Mitä kuuluu!

Ystäväkursseja järjestetään useita

Vapaaehtoiseksi ystäväksi pääsee käymällä kolmen tunnin mittaisen ystävätoiminnan peruskurssin. Ystäväkurssin voi suorittaa helposti verkossa. Seuraavat kurssit ovat:

  • 23.2. Ystävätoiminnan peruskurssi / etäkoulutus / Piiri
  • 10.3. Ystävätoiminnan peruskurssi / etäkoulutus / Piiri
  • 17.3. Ystävätoiminnan peruskurssi + kerta.l/ lähikoulutus / Huittinen
  • 18.3. Ystävätoiminnan peruskurssi / etäkoulutus / Piiri
  • 14.4. Ystävätoiminnan peruskurssi / lähikoulutus/ Vammala
  • 22.4. Ystävätoiminnan peruskurssi + kert.l / lähikoulutus / Säkylä

Lisätietoja koulutuksista: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/front tai https://rednet.punainenristi.fi/satakunnanpiiri

Pääviestimme: Jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ympärillään. Pienikin teko on tärkeä. Nähdään - Toisemme.

Lisätietoja: Anne-Mari Hakuni terveyden ja hyvinvoinnin päällikkö, p. 0407607141anne-mari.hakuni@punainenristi.fi