SPR NASTOLAN OSASTO JAKOI REILUT 120 RUOKAKASSIA VARTTITUNNISSA

Marko Helin
Kuvaaja: Marko Helin
"Jaetut ruokakassit sisälsivät peruselintarvikkeita"
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto jakoi reilut 120 ruokakassia keskiviikkoisessa tilaisuudessaan entisellä kunnantalolla.  
 
Ruokakassien jakotilaisuus sujui osaston näkökulmasta mallikkaasti. 
 
“Jo tuntia ennen jakotilaisuutta kunnantalon ovella jonotettiin. Reilut 120 ruokakassia jaettiinkin reilussa vartissa. Turvavälit säilyivät riittävinä eikä järjestyshäiriöitä ilmennyt. Kaikki halukkaat saivat kassinsa”, summaa osaston puheenjohtaja Taru Leskinen
 
Ruokakassien jakamisesta huolehtivat osaston vapaaehtoiset. Puheenjohtaja kiittää myös heitä tilaisuuden onnistumisesta.   
 
”Vapaaehtoiset koostuivat suurimmaksi osaksi ensiapu- ja valmiusryhmäläisistä. Ilman vapaaehtoisten tarmokkuutta ja ajanlahjoittamista ei jakotilaisuutta olisi voinut järjestää. Vapaaehtoiset vastasivat innokkaasti kutsuun hyvän asian puolesta”, iloitsee Leskinen.  
 
SPR Nastolan osaston kotimaan avun yhteyshenkilö Marko Helin on myös tyytyväinen tilaisuuden antiin.  
 
“Ruoka-avun tarve on pandemian takia valtava myös paikallisesti. Monen avuntarvitsijan ja myös vapaaehtoisen kasvoilta paistoi kiitollisuus - mahdollisuudesta saada apua ja mahdollisuudesta auttaa. Kotimaan apu on järjestömme perustehtävä. Tuntuu hyvältä tehdä tuota tehtävää ruohonjuuritasolla.". 
 
Loput ruokakasseista, vajaat 80, jaetaan ensi keskiviikkona, 27. tammikuuta entisellä kunnantalolla 17.00 alkaen saapumisjärjestyksessä, ilman varausmahdollisuutta.
 
Ruokakassien jakamisen mahdollisti SPR:n yhteistyökumppani LähiTapiola yhteistyössä SPR Hämeen piirin kanssa. 
 
“Lämmin kiitos myös S-Market Villähteelle. Ilo on huomata, että paikallisista kumppaneista on tarvittaessa iso apu”, kiittävät Leskinen ja Helin.