SPR Varsinais-Suomen piiri 85 vuotta!

"Virtuaalikahvit lähetettiin kotikutoisesta studiostamme Yliopistonkadulta"
"Tunza ja Kauri esiintyivät juhlaväelle"
Ilse Reinholdt
Kuvaaja: Ilse Reinholdt
"Juhlasta nautittiin etäyhteyksien päässä."

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri täytti 17.11.2020 85 vuotta! Juhlat järjestettiin rentona virtuaalikahvitilaisuutena. Koronan vuoksi fyysisen yleisötapahtuman järjestäminen ei ollut mahdollista, mutta iloa, lämpöä ja tunnelmaa välitettiin ruutujen kautta. 

Juhlasisällössä historian havinaa ja tulevaisuutta

Virtuaalikahvitilaisuudessa kuultiin pätkiä historiankirjoista ja nautittiin Mika "Tuntza" Tunturin ja Kauri Laineen tulkitsemasta upeasta musiikista!  Tuntza ja Kauri ilahduttivat osallistujia myös pohtimalla, että mitä kaikkea se "V-S" tuossa Punaisen Ristin yhteydessä tarkoittikaan. Saimme kuulla, kuinka se Varsinais-Suomen piirin lisäksi tarkoittaa: "very special", "valitsen sinut", "vielä spessumpi", "valtava sydän", "vahvaa suoritumista" ja "valon sankari". Kaikkea tätä Punainen Risti Varsinais-Suomessa on!   

Myös osallistujilla oli mahdollisuus kirjoittaa chatti-tervehdyksiä tai huikata onnentoivotuksia videoita ja mikrofoneja avaten. Kahvittelun lomassa osallistujia piirin pitkään historiaan ja tulevaisuusnäkökulmiin johdattivat puheissaan piirin puheenjohtaja Harri Virta, Piirin hallituksen jäsen Ilse Reinholdt, piirin toiminnanjohtajana toiminut Pekka Annala sekä piirin toiminnanjohtaja Kalle-Pekka Mannila.     

Kuva- ja videomuistoja 

Juhlan jälkeen on mukava vielä kurkistaa Punaisen Ristin pitkään Nälkäpäivä-historiaan. SPR Perniön osaston Ritva Piironen eli PiiRoska kertoo videolla Nälkäpäivämuistoista: https://youtu.be/JkosM1xkFiE

Voit myös katsoa kuvakavalkadin Punaisen Ristin toiminnasta Varsinais-Suomessa: https://youtu.be/7GEJSdkOYDk

Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja onnitteluita lähettäneille. Kiitos erityisesti kaikki Punaisen Ristin vapaaehtoiset - yhdessä suuntamme kohti uusia Punaisen Ristin vuosikymmeniä Varsinais-Suomessa!