Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminnan pääpainopisteenä vuonna 2021 lapset ja perheet sekä uuden päivystyspalveluauton hankinta

Marko Tervo
Kuvaaja: Marko Tervo
"Puheenjohtaja Sari Hovila valittiin uudelleen osaston puheenjohtajaksi vuosiksi 2021-2022."

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston Jyväskylässä 10.11.2020 järjestetty sääntömääräinen syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021 sekä teki henkilövalintoja.  Paikalla oli 13 Jyväskylän osaston jäsentä sekä kolme toisen osaston jäsentä. Kokous järjestettiin koronavarotoimin.

Kokouksen alussa kiitettiin ansioituneita vapaaehtoisia.Tasavallan presidentti oli Suomen Punaisen Ristin hallituksen esityksestä myöntänyt 28.2.2020 pronssisen ansiomitalin kiitoksena arvokkaasta työstä Punaisen Ristin päämäärien hyväksi Seija Kolpolle. Mitali luovutettiin hänelle kokouksessa. Pronssisen ansiomitali oli myönnetty myös Aune Alasalmelle, Marja-Leena Kalliolle, Juha Liukkuselle ja Marjatta Weckmannille mutta he eivät päässeet paikalle. Mitalit tullaan toimittamaan heille myöhemmin. Tasavallan presidentti oli Suomen Punaisen Ristin hallituksen esityksestä myöntänyt 28.2.2020 hopeisen ansiomitalin kiitoksena arvokkaasta työstä Punaisen Ristin päämäärien hyväksi Helmi Hakkaraiselle. Hän ei päässyt paikalle, joten ansiomitali tullaan toimittamaan hänelle myöhemmin.

Keräysjohtaja Olli Lehtonen kertoi kokouksen osallistujille, että Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän, Kuokkalan ja Palokan osastojen yhteinen Nälkäpäivä -keräys (24.- 26.9.2020) on tuottanut yhteensä 10 417,60 euroa  Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.  Summalla voidaan esimerkiksi hankkia maailmalla ruokaa kolmeksi päiväksi ruokapulasta kärsivälle 2 740 perheelle.

Sääntömääräinen syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021. Koronapandemia voi mm. vähentää mahdollisuuksia järjestää ryhmätoimintaa, kokouksia, koulutuksia, vaikeuttaa keräyksiä sekä mahdollisuuksia myydä ensiapupäivystyspalvelua yleisö- ja urheilutapahtumien järjestäjille. Tämä vähentää osaston tuloja vuonna 2021. Osasto varautuu tukemaan paikallisia viranomaisia, jos esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuolto ylikuormittuu pandemian seurauksena yhdessä Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kanssa.Toimintasuunnitelman pääpainopiste on lapset ja perheet. Tämän toiminnan pääpainopiste jatkuu vuodelta 2020, koska koronapandemia on estänyt tänä vuonna sen kehittämisen.  Toisena pääpainopisteenä vuonna 2021 on uuden osaston päivystyspalveluauton hankinta. Päivystyspalveluauto on ensiapuryhmän käytössä mm. yleisö- ja urheilutapahtumissa ensiapupäivystyspisteenä sekä kadonneen henkilön etsinnöissä. Hankintaan liittyen kartoitetaan myös ulkopuolista lisärahoitusta (ns. sponsorit), joka mahdollistaisi hankinnan ja laadukkaan päivystyspalveluauton. Talousarvio vuodelle 2021 on +/- 0,00 euroa yli/alijäämäinen.

Syyskokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Jyväskylän osaston puheenjohtajaksi kaudelle 2021-2022 valittiin Sari Hovila ja varapuheenjohtajaksi Jouko Aho. Hallituksen jäseniksi kaudelle 2021-2022 valittiin Vieno Aho, Eeva Hautanen, Pirjo Häkkinen, Leena Tiainen ja Marko Tervo.  Hallituksen jäsenyydet jatkuvat seuraavilla jäsenillä vuoden 2021 loppuun Birgitta Alakoski, Kristiina Alho, Olli Lehtonen, Sami Luoma-aho ja Maarit Ryhänen. Toiminnantarkastajaksi vuodelle 2021 valittiin Eija Saario ja varatoiminnantarkastajaksi Tuula Vuorinne.

 

Lisätietoja: tiedottaja Marko Tervo 040-754 0038, jyvaskyla@punainenristi.fi