Suomen Punaisen Ristin auttavassa puhelimessa kuunnellaan Vastaamon tietomurron kohteeksi joutuneita

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin on auki arkena klo 9-21 ja viikonloppuna klo 12-18. Auttava puhelin on tarkoitettu kriisiavuksi Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille. Maksuton palvelu on suomeksi. Punainen Risti avasi auttavan puhelimen viranomaisten pyynnöstä.

Auttavaan puhelimeen vastaavat Punaisen Ristin henkisen tuen koulutetut vapaaehtoiset. Henkisen tuen vapaaehtoisia myös Varsinais-Suomesta on mukana päivystämässä. Keskustelu on täysin luottamuksellista.

-Tilanne voi aiheuttaa monia tunteita, kuten esimerkiksi huolta, pelkoa, epäuskoa ja häpeää. Kannustan soittamaan auttavaan puhelimeemme ja jakamaan näitä tunteita koulutettujen henkisen tuen vapaaehtoisten kanssa, sanoo sosiaalitoiminnan ohjelmapäällikkö Tuija Hongisto SPR Varsinais-Suomen piiristä.

Apua ja tukea on saatavilla. Ethän jää yksin!

Lisätietoa Varsinais-Suomen alueella: ohjelmapäällikkö / sosiaalitoiminta Tuija Hongisto / tuija.hongisto@punainenreisti.fi

***

Tukea ja tietoa myös näiden sivujen kautta

Tietovuotoapu.fi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa yhteisen Tietovuotoapu.fi -sivuston, jonne kootaan oleellinen tieto psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhtien auttamiseksi. Sivustolla on tarjolla tietomurron uhreille toimintohjeita ja auttavien organisaatioiden yhteystiedot.

Rikosuhripäivystys

Suomen Mielenterveysseura ry

Kirkon keskusteluapu

Sosiaali- ja terveysministeriö on koonnut sivuilleen listan avuntarjoajista