Punainen Risti avaa auttavan puhelimen Vastaamon asiakkaiden tueksi

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin on auki sunnuntaina 25.10.2020 klo 15-21 numerossa 0800 100 200. Auttava puhelin on tarkoitettu kriisiavuksi Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille. Maksuton palvelu on suomeksi. Maanantaista 26.10.2020 lähtien puhelimeen voi soittaa klo 9-21. Punainen Risti avaa auttavan puhelimen viranomaisten pyynnöstä. 

Auttavaan puhelimeen vastaavat Punaisen Ristin henkisen tuen koulutetut vapaaehtoiset. Keskustelu on täysin luottamuksellista. 

– Auttava puhelin on tarkoitettu tietomurron aiheuttamien tunteiden ja tuntemusten käsittelemiseen sekä tukemaan henkistä selviytymistä tilanteessa, sanoo Suomen Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmän johtaja Atte Varis

Lisätietoa Varsinais-Suomen alueella: SPR Varsinais-Suomen piiri valmiuspäällikkö Tommi Virtanen tommi.virtanen@punainenristi.fi ja ohjelmapäällikkö / sosiaalitoiminta Tuija Hongisto tuija.hongisto@punainenristi.fi

***

Tukea ja tietoa myös näiden sivujen kautta:

Tietovuotoapu.fi  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa yhteisen Tietovuotoapu.fi -sivuston, jonne kootaan oleellinen tieto psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhtien auttamiseksi. Sivustolla on tarjolla tietomurron uhreille toimintohjeita ja auttavien organisaatioiden yhteystiedot. 

Rikosuhripäivystys

Suomen Mielenterveysseura ry

Kirkon keskusteluapu

Sosiaali- ja terveysministeriö on koonnut sivuilleen listan avuntarjoajista