Punaisen Ristin vapaaehtoiset viranomaisten tukena teollisuushallipalossa Turussa

Punaisen Ristin vapaaehtoiset olivat 21.10.2020 suuressa teollisuushallipalossa Turussa viranomaisten tukena auttamassa evakuoituja ja ohjaamassa liikennettä.

Teollisuushallipalo aiheutti sankkaa savunmuodostusta, joka uhkasi lähikerrostaloja. Vapaaehtoiset perustivat Turun kaupungin pyynnöstä evakuointikeskuksen lähikerrostalojen asukkaita varten.

Tehtävään hälytettiin Punaisen Ristin henkisen tuen ja ensihuollon vapaaehtosia. Mukana auttamassa oli myös muita vapaaehtoisia Vapaaehtoisen pelastuspalvelun järjestöverkostosta. Punaisen Ristin vapaaehtoisia oli paikalla noin kaksikymmentä ja tarvittaessa heitä oli valmiudessa saapumaan paikalle lisää. Tehtävä sujui kokonaisuutena erittäin hyvin.

-Punainen Risti harjoittelee säännöllisesti toimimista erilaisissa onnettomuustilanteissa. Myös vastaavan evakuointikeskuksen perustamista on harjoiteltu. Roolimme on tukea viranomaisia mm. äkillisissä onnettomuustilanteissa ja näin toimimme myös eilisessä teollisuushallipalossa Turussa, kuvaa tilannetta valmiuspäällikkö Tommi Virtanen SPR Varsinais-Suomen piiristä.

Lisätiedot valmiuspäällikkö Tommi Virtanen SPR Varsinais-Suomen piiri tommi.virtanen@redcross.fi