Sirius-kerhossa ikä ei paina

Sirius jatkaa aktiivista toimintaansa

Sirius-kerho on Punaisen Ristin Tapiolan osaston eläkeikäisten vuonna 1984 toimintansa aloittanut jäsenmaksuton kerho.  Kerho kokoontuu tammi-huhtikuussa ja syys-marraskuussa kuukauden toisena ja neljäntenä tiistaina.

Kokoontumiskellonajaksi on vakiintunut iltapäiväkahvin aika, klo 14.00. Ohjelmavastaava kattaa siihen mennessä omakustanteisen kahvipöydän. Kun kuulumisia on vaihdettu ja kupit alkavat olla tyhjiä, aloittaa päivän teemasta alustava luennoitsija esityksensä. Luentojen pituus on 30-45 minuuttia ja jatkuu vilkkaana keskusteluna kulloinkin esillä olleesta aiheesta.

Kerholaisten keski-ikä on noin 80 vuotta,  90 vuotiaitakin on usein mukana. Päivän aihe vaikuttaa paljon kuulijoiden määrään, joskus on 15 henkilöä, joskus 40-50 henkilöä. Korona-aikakaan ei ole karsinut osallistujia, koska pidämme turvavälit ja kasvosuojaimet ja varmistamme mahdollisimman turvallisen osallistumisen.

Sirius-kerhon luentojen aiheet pyritään valitsemaan kävijöiden kanssa yhdessä. Kulttuuri ja terveydenhoito ovat olleet vahvasti esillä. Ajantasalla – ajanhengessä!

Kerho käy yhdessä teatterissa ja näyttelyissä, jos jotain mielenkiintoista ja hyvää on tarjolla. Keväisin ja syksyisin säiden salliessa voidaan tehdä päivän bussiretki oman alueen ulkopuolellekin.

Espoon kaupunki, Tapiolan palvelukeskus, Espoon musiikkiopisto ja Otsolahden päiväkoti ovat olleet maanmainioita  yhteistyökumppaneita. - Kokoontumisista ilmoitamme tekstiviesteillä, sähköposteilla, Länsiväylän  ilmaisessa menoinfossa ja  maksullisissa seurailmoituksissa, Tapiolan alueen ilmoitustauluilla ja Punaisen ristin Tapiolan osaston verkkosivuilla.

Tervetuloa mukaan! Tästä näet tarkemmat ohjelmatiedot https://rednet.punainenristi.fi/node/4868

Sirkku Dölle, kerhon vetäjä