Turun kaupunki tekee laajaa yhteistyötä Punaisen Ristin kanssa koronaepidemian ehkäisyssä

"Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Suomen Punainen Risti tekevät laajaa yhteistyötä koronaepidemian hoitamisessa. SPR:n vapaaehtoiset ovat vastassa mm. Turun satamassa ja lentoasemalla Suomeen saapuvia matkustajia koronaohjeistusten kanssa. "

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Suomen Punainen Risti tekevät laajaa yhteistyötä koronaepidemian hoitamisessa. SPR:n vapaaehtoiset ovat vastassa mm. Turun satamassa ja lentoasemalla Suomeen saapuvia matkustajia koronaohjeistusten kanssa. SPR:n vapaaehtoiset ovat myös mukana soittamassa yli 70-vuotiaille turkulaisille ja kyselevät korona-ajan kuulumisia.

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat Turun lentoasemalla vastassa riskimaista saapuvia matkustajia. Kyseisistä maista saapuville jaetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositus Suomeen saapuville matkustajille. Turun satamassa SPR:n vapaaehtoiset ovat vastassa Viking Linen sekä Tallink Siljan aamu- ja iltalaivoja. Koronaohjeistus jaetaan satamassa kaikille Ruotsista saapuville matkustajille.

- SPR:n vapaaehtoiset tarjoavat meille kullanarvoista apua satamissa ja lentokentällä. Vapaaehtoiset hoitavat ketterästi satamassa kaksi kertaa päivässä tarvittavan ohjeistusten jaon ja ovat vastassa epidemia-alueelta saapuvia lentoja, asiantuntijalääkäri Jane Marttila Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kertoo.

Yhteistyötä Varissuolla asukkaiden tavoittamisessa

Turun kaupunki ja SPR ovat kuluvan syksyn aikana tehneet yhteistyötä myös esimerkiksi Varissuolla, jossa Punainen Risti jalkautui alueelle jakamaan koronatiedotteita yli 15 eri kielellä. Vapaaehtoisten jakamilla tiedotteilla haluttiin tavoittaa alueen asukkaita ja turvata kaikkien tasapuolinen tiedonsaanti. Lisäksi SPR on jakanut usean viikon ajan Varissuon koronanäytteenottopisteen läheisyydessä maksuttomia maskeja niitä tarvitseville vähävaraisille.

-Punaisen Ristin rooli on auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia. Oikean tiedon saamisen osalta heikoimmassa asemassa ovat henkilöt, joita median välittämä tieto ei välttämättä saavuta. Punaisen Ristin tehtävä on myös tukea paikallisten viranomaisten toimintaa. Vapaaehtoisten toiminta koronatehtävissä on juuri tätä, valmiuspäällikkö Tommi Virtanen SPR:stä kertoo.

Ikäihmisten tukena

SPR on lisäksi mukana soittamassa reilulle 17 000 yli 70-vuotiaalle turkulaiselle ja kysymässä heidän poikkeusajan kuulumisiaan. Ison ryhmän tavoittelu vaatii paljon työtä, ja yhteistyössä ovat mukana Suomen Punainen Ristin ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan ohella myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Soittoja jatketaan arkisin ja lauantaisin. SPR on yhdessä Turun kaupungin kanssa kouluttanut soittajat tehtävään.

Aiemmin keväällä SPR tarjosi valtakunnallisesti maksutonta, kaikenikäisille suunnattua puhelinkeskustelu- ja kuunteluapua esimerkiksi koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista. Soittajille vastasivat koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset.

Jos haluat mukaan vapaaehtoiseksi erilaisiin auttamistehtäviin, ota yhteyttä www.punainenristi.fi/varsinais-suomi

Lisätiedot: SPR Varsinais-Suomen piiri, valmiuspäällikkkö Tommi Virtanen tommi.virtanen@punainenristi.fi