Nälkäpäivä on startannut Turunmaalla - Löydä tästä uutisesta lipas, johon haluat lahjoittaa

"Nälkäpäivä on käynnistynyt. Promokuva."

Perinteinen Nälkäpäivän lipaskeräys starttaa torstaina 24. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 26. syyskuuta. Tänä vuonna uutta on Nälkäpäiväkärry Kemiössä ja yhteistyö Piffenin käsipalloilijoiden kanssa. Tästä uutisesta löydät kaikki sähköiset keräyslippaat.

Kemiössä Nälkäpäiväkärry kiertää keskustassa torstaina ja perjantaina. Kärrystä voi ostaa soppaa ja leivonnaisia kotiin tai tehdä lahjoituksen keräyslippaaseen. Paraisilla Piffenin käsipalloilijat auttavat jakamalla lahjoistuspyyntökirjeitä kotitalouksiin, Humanasta voi ostaa lakritsia.
Myös opiskelijat ovat aktiivisia tämän vuoden kampanjassa. Ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat osallistuvat keräykseen ja Åbo Akademin aineyhdistykset ovat mukana.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen keräys siirtyy kaduilta ja kyliltä enenevässä määrin verkkoon. Monilla osastoilla on oma nettilipas tai ne ovat hankkineet MobilePay-numeron tekemään lahjoittamisesta mahdollisimman yksinkertaista ja nopeaa. Linkit nettilippaisiin löytyvät osastoje sosiaalisesta mediasta. Monet osastoista ovat valinneet keräystavakseen lahjoistuspyyntökirjeiden jakamisen alueensa kotitalouksiin. Iniössä, Korppoossa, Paraisilla, Västanfjärdissä, Hiittisissä ja Turussa voi odottaa saavansa Nälkäpäiväkirjeen postilaatikkoon.

Yhä useammalla alueella on myös mahdollista osallistua Nälkäpäivään korttimaksamisen kautta.
Mutta Nälkäpäivä ei ole mitään ilman perinteistä lipaskeräystä. Kerääjiä on liikkeellä Turussa, Paraisilla, Kemiön keskustassa, Nauvon Kirkkomäellä ja Nauvon lautalla.

- Olemme iloisia siitä, että pystymme järjestämään perinteisen lipaskeräyksen tänäkin vuonna koronatilanteesta huolimatta. Panostamme kuitenkin erityisen paljon hygieniaan ja turvallisuuteen niin, että keräykseen osallistuminen on turvallista sekä vapaaehtoisille että lahjoittajille, sanoo Annalena Sjöblom Turunmaan piiristä.

Vieläkin on mahdollista tulla mukaan Nälkäpäiväkerääjäksi. Ota yhteyttä paikallisosastoosi tai tule suoraan paikalliseen Punaisen Ristin tilaan. Lipaskerääjiä opastetaan turvallisen keräyksen suhteen ja digikerääjiä varten löytyy ohjeita nalkapaiva.fi -sivustolta.
Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja käytetään katastrofien ja konfliktien uhrien auttamiseen Suomessa ja maailmalla. Katastrofirahaston turvin autetaan täällä kotimaassa muun muassa henkilöitä, jotka ovat menettäneet kotinsa tulipalossa, rahoja on koronakeväänä käytetty myös vapaaehtoisten kouluttamiseen riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden auttamisessa.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka tänä vuonna järjestetään 40. kerran. Joka vuosi keräykseen osallistuu noin 15 000 vapaaehtoista.

 

Tätä osastot tekevät alueellasi

Kemiö: Lipaskeräys torstaista lauantaihin alkaen klo 10. Nälkäpäiväkärry kiertää myymässa soppaa ja leivonnaisia torstaina ja perjantaina klo 10 lähtien. Keittoa ja leivonnaisia voi ostaa kotiin myös Punaisen Ristin tilasta klo 10:stä alkaen osoitteessa Engelsbyntie 1
Korppoo: Perinteinen hernekeiton myynti lättyjen ja kahvin kera seurakuntakodissa perjantaina klo 11-14 tai niin kauan kuin keittoa riittää. Keräyslippaita löytyy Korppoosta ja Utöstä. Korppoon nettilipas.
Iniö: Lahjoituskirje jaettu kotitalouksiin.
Västanfjärd: Juuressosetta ei myydä tänä vuonna, lahjoituskirje jaettu jaettu kotitalouksiin. Västanfjärdin nettilipas.
Nauvo: Perinteinen lipaskeräys Paraisten ja Nauvon välisellä lautalla ja Kirkkomäellä.
Parainen: Perinteinen lipaskeräys Reimarin, S-marketin ja Tokmannin luona. Viisitoista käsipallojoukkuetta jakaa lahjoituskirjeitä tämän viikon harjoituksen aikana. Lakritsia myydään Humanassa, Rantatie 16, torstaista lauantaihin. Paraisten nettilipas.
Åbo svenska: Perinteinen lipaskeräys Turun keskustassaÅbo svenskan nettilipas.
Dragsfjärd: Lipaskeräys Omenapäivänä Söderlångvikin Kartanossa.
Hiittinen: Lahjoituskirje jaettu kotitalouksiin.
Houtskari: Lippaita löytyy liikkeistä ja aluekonttorista. Lahjoituskirje jaettu kotitalouksiin. Houtskarin nettilipas.

Aineyhdistysten sähköiset keräyslippaat. Auta yhdistystäsi voittamaan ensiapulaukku!

 

Näin voit lahjoittaa

• Ryhdy lipas- tai digikerääjäksi
• Osallistu osastosi nälkäpäivätapahtumaan
• Tee lahjoitus sähköiseen tai fyysiseen lippaaseen
• MobilePayn tai osaston oman MobilePay-lahjoitusnumeron kautta
• Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)