Nälkäpäivä-keräys alkaa Jyväskylässä

Joona Jylhälehto (arkistokuva)
Kuvaaja: Joona Jylhälehto (arkistokuva)

Punaisen Ristin Nälkäpäivän lipaskeräys käynnistyy torstaina 24.9. ja jatkuu lauantaihin 26.9. saakka. Punaisen Ristin Jyväskylän osasto kutsuu keräämään ja lahjoittamaan.

Lipaskerääjät liikkuvat Jyväskylän keskustassa. Keräyskeskus on Sammonkatu 4:ssä ja se on auki to-pe klo 9-18 ja la klo 9-15.  Keräyslippaan voi noutaa kerääjälle sopivana aikana. Lipaskerääjille on tarjolla tavallisten keräysvälineiden lisäksi kasvomaski. Myymme hernekeittoa ja sämpylöitä torstaina kävelykadulla sekä perjantaina Palokassa sekä Tikkakoskella.

Nälkäpäivään ovat tervetulleita mukaan myös ensikertalaiset. Kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä. Lipaskerääjille annetaan koronatilanteen vuoksi turvallisuusohjeet, jotta lipaskeräys on mahdollisimman turvallista. Tänä vuonna voi ilmoittautua mukaan myös digikerääjäksi ja ohjeet löytyvät verkkosivulta: nälkäpäivä.fi.

Lippaan voi myös hakea ilman ennakkoilmoittautumista Sammonkatu 4:sta. Kerääjillä tulee olla lämpimät sään mukaiset vaatteet sekä kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Kotimaassa katastrofirahaston turvin autetaan muun muassa tulipalossa kotinsa menettäneitä.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka järjestetään tänä vuonna 40. kerran. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 15 000 vapaaehtoista.

Lahjoitustavat:

  • Käteinen keräyslippaaseen
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173
  • Ohjeet digikeräämiseen nälkäpäivä.fi

Tule mukaan! Kiitos avustasi!

Lisätietoja:keräysjohtaja Olli Lehtonen 045-626 7178, jyvaskyla@punainenristi.fi