Nälkäpäiväkerääjiä tarvitaan kadulla ja verkossa

Punainen Risti Turunmaalla kutsuu kaikki mukaan lipas- ja digikerääjiksi syys-lokakuussa. Apuasi tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Punaisen Ristin suurin valtakunnallinen lipaskeräys Nälkäpäivä järjestetään Turunmaalla torstaista lauantaihin 24.–26.9.2020. Nälkäpäivänä kerätään varoja Punaisen Ristin katastroforahastoon, josta ne ovat käytettävissä katastrofien uhrien auttamiseen Suomessa ja maailmalla.

Tämänvuotista Nälkäpäivää vietetään poikkeuksellisissa olosuhteissa. Koronaepidemian takia keräystilanteissa noudatetaan erityistä varovaisuutta ja erityisen paljon huomiota kiinnitetään digitaalisiin keräystapoihin ja tilisiirtolomakkeisiin.

- Valmistaudumme lipaskeräyksen järjestämiseen siten, että se on mahdollisimman turvallista sekä vapaaehtoisia että lahjoittajia ajatellen, sanoo toiminnanjohtaja Annalena Sjöblom Turunmaan piiristä.

Perinteisten lipaskerääjien lisäksi tarvitaan digikerääjiä nettikeräyksiin ja sosiaalisiin medioihin. Verkossa keräykset voivat jatkua 16.10. saakka. Digikerääja voi luoda oman sähköisen lippaan tai järjestää Facebook-keräyksen.

- Lipaskerääjät antavat keräykselle paljon näkyvyyttä. Kun keräys siirtyy enenevässä määrin verkkoon tarvitaan kaikki näkyvyys, minkä voimme saada. Siki haluamme kehottaa kaikkia tykkäämään kaikesta ja jakamaan kaiken nälkäpäiväsisällön ja siten levittämään tietoa keräyksestä, sanoo Sjöblom.

Neljä euroa tuo ruokaa perheelle kolmeksi päiväksi

Jo tunnilla kerääjänä olet tärkeässä roolissa. Neljällä eurolla perhe eteläisessä Afrikassa saa ruokaa kolmeksi päiväksi. 50 eurolla saa Punaisen Ristin vapaaehtoinen henkisen tuen koulutuksen.

- Koronakeväänä Punaisella Ristillä oli selkeä rooli kriisitilanteessa. Vapaaehtoiset ympäri Suomea ovat auttaneet riskiryhmiin kuuluvia ja vastanneet tukipuhelimiin. Nälkäpäivänä kerättävät varat tekevät auttamisen mahdolliseksi myös tulevaisuudessa, sanoo Sjöblom.

Ilmoittaudu kerääjäksi osoitteessa nalkapaiva.fi.

Lisätietoja:

Annalena Sjöblom
Toiminnanjohtaja
Suomen Punainen Risti, Turunmaan piiri
puh. 040 0838675
annalena.sjoblom@redcross.fi(link sends e-mail)