Poikkeuksellisena aikana avun tarve kasvaa

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Ryhdy sinäkin auttajaksi - lahjoita Nälkäpäivään!"

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Keräys käynnistyy torstaina 24.9.2020 ja jatkuu lauantaihin 26.9.2020 asti. Nälkäpäivä on Punaisen Ristin tärkein vuosittainen keräys.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja katastrofirahastoon, joka mahdollistaa nopean avustamisen Suomessa ja ulkomailla. Suomessa varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Viime vuonna Varsinais-Suomen alueella apua annettiin yhteensä 22 avustustehtävässä. Ulkomailla toimimme luonnonkatastrofeissa ja konflikteissa.

Nälkäpäivä Varsinais-Suomessa

Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät Nälkäpäiväkeräyksen omilla paikkakunnillaan. Tänä vuonna keräyksen järjestäminen on aiempaa haastavampaa koronaepidemiasta johtuen. Monet osastot järjestävät koronasta huolimatta lipaskeräyksen, mutta keräyspaikkoja voi olla aiempaa vähemmän.

– Tänä vuonna lipaskerääjät käyttävät kirurgisia suu-nenäsuojaimia, sillä on tärkeää pitää huolta sekä vapaaehtoisten että lahjoittajien turvallisuudesta, toteaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.

– Myös erilaisten keräystapahtumien järjestäminen on vaikeampaa, ja siksi perinteisiä tapahtumia onkin tänä vuonna aiempaa vähemmän. Kuitenkin esimerkiksi Nousiaisissa ja Mietoisissa myydään Nälkäpäivän hernekeittoa ja lähes kymmenen varsinaissuomalaista paikallisosastoa myy nälkäpäiväleipää.

Monta tapaa osallistua ja aina saa hyvän mielen

- Jokaiselle auttajaksi haluavalle löytyy oma tapa osallistua. Digikerääminen on hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat auttaa helposti kotisohvaltaan. Lahjoitusten kerääminen verkossa ja sosiaalisessa mediassa on helppoa ja aivan yhtä tärkeää kuin perinteinen lipaskeräyskin, kertoo Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki.

Lisätietoa oman nettikeräyksen perustamisesta löytyy osoitteesta nälkäpäivä.fi

Lisätietoa Sirpa Lehtimäki, järjestöpäällikkö SPR Varsinais-Suomen piiri, sirpa.lehtimaki@punainenristi.fi 

Lahjoitustavat:

- Käteinen keräyslippaaseen

- MobilePay:lla numeroon 10900

- Lähetä tekstiviesti SPR5 numeroon 16499 (5€/viesti)

- Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi

- Tilille FI52 5000 0120 4156 73