Roosa Penttilä

Nimi

Roosa Penttilä

Punaisen Ristin osasto ja piiri

Janakkalan osasto, Hämeen piiri

Asetun ehdolle

Jäseneksi

Miksi haet mukaan nuorisotoimikuntaan?

Haen mukaan nuorisotoimikuntaan, koska minua kiinnostaa päästä vaikuttamaan nuorten asioissa järjestössämme. Haluan myös päästä kokemaan uutta puolta järjestötoiminnassa.

Millaista kokemusta sinulla on Punaisen Ristin toiminnasta?                    

Olen tullut toimintaan mukaan TET-harjoittelun kautta leiriohjaajana. Leirillä olon jälkeen olen kouluttautunut myöskin kerhonohjaajaksi sekä leiripomoksi. Punaisen Ristin leirejä olen järjestänyt kaksi ja kahdella olen ollut ohjaajana. Olen ohjannut Reddie Kids -kerhoa noin 8 vuotta ja nuorten ryhmää noin 1,5 vuotta sekä nykyään vastaan osastomme nuorisotoiminnasta sekä kouluyhteistyöstä kokonaisuudessaan. Istun osastomme hallituksessa ja olen piirin nuorisokouluttaja sekä pian myöskin viestintäkouluttaja.

Oletko toiminut muissa järjestöissä vapaaehtoisena? Mitä vapaaehtoistoiminta sinulle merkitsee?     

En ole toiminut muissa järjestöissä vapaaehtoisena.

Vapaaehtoistoiminta merkitsee minulle paljon! Se on iso osa omaa elämääni ja saan esimerkiksi muiden auttamisesta iloa. Pääsen toteuttamaan itseäni sekä hyödyntämään omia vahvuuksiani vapaaehtoisena toimiessani. On ihanaa nähdä esimerkiksi Reddie Kids -kerhossa kuinka onnellisilta lapset näyttävät lähtiessään kotiin, koska ovat saaneet jälleen yhden mukavan ja hauskan kerhokokemuksen.

Nuorisotoimikunta työskentelee ryhmänä. Millainen olet tiimin jäsenenä?                         

Olen mielestäni tasapuolinen tiimin jäsen. Kuuntelen mielelläni muita, mutta saan myös oman mielipiteeni kuuluviin. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja olen järjestelmällinen ihminen.

Miksi sinut pitäisi valita nuorisotoimikunnan jäseneksi, puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi?

Minut pitäisi valita nuorisotoimikunnan jäseneksi, koska olen rohkea vaikuttaja. Olen idearikas sekä luova ja tahdon päästä kokemaan uutta puolta järjestön toiminnassa.

Miten sinun mielestä Punainen Risti tulevina vuosina voisi tukea nuorten elämänhallintaa, hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta? 

Toiminnat pitäisi suunnitella mahdollisimman esteettömiksi sekä erilaisissa nuorten toimintamuodoissa vetäjillä voisi olla enemmän tietoa nuorten hyvinvoinnista ja sen mahdollistamisesta. Vetäjiä voisi mielestäni kouluttaa tähän esimerkiksi kerran puolessa vuodessa. Meidän tulisi taata nuorille oikeus tulla hyväksytyiksi sekä ymmärretyiksi toiminnassa. Erilaiset ryhmät voisivat pitää niin sanottuja virkistäytymisiltoja, joissa voidaan rennosti luotettavassa ilmapiirissä keskustella sekä pohtia yhdessä miten sitouttaa nuoria toimintaan enemmän mukaan.

Miten nuoret saadaan osaksi järjestön kokonaisvalmiutta?                      

Mielestäni voisimme kehittää kouluyhteistyötä niin pienillä kuin suuremmilla paikkakunnilla. Tällöin pääsisimme jo kouluikäisille (mahdollisesti nuoremmillekin) opettamaan muun muassa tärkeitä ensiaputaitoja ja saataisiin rohkeutta lapsille esimerkiksi soittaa hätänumeroon tilanteen niin vaatiessa. Näissä voitaisiin hyödyntää myös eri sosiaalisen median kanavia esimerkiksi opetus-/harjoitusvideoiden muodossa.

Miten sinä voit vaikuttaa paikallisiin ja globaaleihin ilmiöihin?                 

Voisin vaikuttaa paikallisiin ja globaaleihin ilmiöihin esimerkiksi viestinnän kautta. Sosiaalisessa mediassa voisin esimerkiksi osaston omilla sivuilla jakaa paikallisten nuorten tarinoita ja onnistumisia. Voisin järjestää myös ajankohtaisiin ilmiöihin liittyviä tapahtumia yhdessä nuorten kanssa sekä osallistua niihin. Sosiaaliseen mediaan voisin dokumentoida näitä tapahtumia ja herättää keskustelua ilmiöistä.