Niko Suokas

Nimi

Niko Suokas

Punaisen Ristin osasto ja piiri

Valkeakosken osasto, Hämeen piiri

Asetun ehdolle

Jäseneksi

Miksi haet mukaan nuorisotoimikuntaan?

Haluan viedä Punaista Ristiä yhdessä valtakunnallisen nuorisotoimikunnan kanssa kohti sitä tulevaisuutta, jossa on mukana enemmän nuoria sekä jossa tuodaan kaikkien nuorten ääntä kuuluviin valtakunnallisella tasolla juuri tasolta alkaen ja luoda sitä yhteisöllisyyttä koko järjestössä. Haluan tehdä nuorisoitoimikunnan eteen enemmän töitä, että se olisi varsinkin järjestön sisällä tunnettu, jopa siellä juuri tasolla, sen takia haen mukaan.

Millaista kokemusta sinulla on Punaisen Ristin toiminnasta?                    

Olen ollut mukana Punaisen Ristin toiminnassa vuodesta 2017. Valkeakosken osastossa aloitin ensiapu- ja valmiustoiminnan ryhmänjohtajana ja osaston hallituksessa jäsenenä 01.01.2018. Olen ollut valtakunnallisen nuorisotoimikunnan varajäsen 2017-2020. Olin myös yhtenä päivystäjänä Punaisen Ristin auttavapuhelimessa huhtikuu-kesäkuu 2020.

Oletko toiminut muissa järjestöissä vapaaehtoisena? Mitä vapaaehtoistoiminta sinulle merkitsee?     

Olen. Olen ollut mukana:
- Suomen Opiskelija-Allianssi Osku ry:ssä kaksi kautta (v. 2017 ja 2018)
- Tredun opiskelijayhdistyksen hallituksen jäsen (v. 2016), puheenjohtaja (v. 2017) ja sihteeri (v. 2018).
- Valkeakosken uimaseuran varapuheenjohtaja (v. 2019-2020), tiedottaja ja kilpailusihteeri (v. 2020)
- Super, Valkeakosken ammattiosaston hallituksen jäsen (v. 2019 ja 2020-2021), yhdysjäsen ja Super-opo

Nuorisotoimikunta työskentelee ryhmänä. Millainen olet tiimin jäsenenä?                         

Olen rento tiimin tekijä, joka kuuntelee kaikkien mielipiteet ja tuo myös oman mielipiteen esiin. Mutta samalla olen se, joka sanoo tarvittaesssa, että asiassa pitäisi edetä. Hyvää keskustelua kokouksen kohdasta ei kuitenkaan kannata lopettaa. Olen tasa-arvoinen.

Miksi sinut pitäisi valita nuorisotoimikunnan jäseneksi, puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi?

Olen viimeisen kolmen vuoden aikana oppinut valtavasti uutta ja nähnyt mitä kaikkea upeaa Punainen Risti tekee maailmalla.

Koska haluan päästä vielä vaikuttamaan siihen lisää, koska teen vaikuttamis työtä suurella sydämellä ja intohimolla, jotta maailmasta tulisi parempi paikka kaikille meille, jotta jokainen pääsisi vaikuttamaan itselle tärkeään asiaan. Minulle on tärkeää viedä Punaista Ristiä kohti sitä tulevaisuutta, jossa on mukana enemmän nuoria sekä tuoda nuorten ääntä kuuluviin valtakunnallisella tasolla juuri tasolta asti.

Kysyvä ei tieltä eksy, joten asenne ratkaisee, autetaan ja muututaan yhdessä!

Miten sinun mielestä Punainen Risti tulevina vuosina voisi tukea nuorten elämänhallintaa, hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta? 

Punaisen Ristin järjestämä auttava puhelin, josta oli hyötyä soittajille. Voitaisiinko jotakin sen tapaista järjestää nuorille? Mielestäni nuorten turvataloja voitaisiin käyttää apuna. He tapaavat nuoria päivittäin, jolloin siellä voisi olla tarvittaessa tavattavissa psykologi.

Miten nuoret saadaan osaksi järjestön kokonaisvalmiutta?                      

Yritetään tehdä valmiudesta mielenkiintoisempaa sekä panostamalla siihen, että mm. osastossa toimintaryhmät tekisivät enemmän yhteistyötä, johon itse nuoret pääsisivät vaikuttamaan ja kokemaan tulleensa kuulluksi. Valkeakoskella yhteistyö on onnistu partiolaisten kanssa, jossa ollaan oltu todella mielenkiinnolla oppimassa uutta. Yhteistyötä pitäisi tehdä eri tahojen kanssa enemmän.

Miten sinä voit vaikuttaa paikallisiin ja globaaleihin ilmiöihin?                 

Pyrin arjessani koko ajan siihen, että vähennän mm. auton käyttöä enkä heitä ruokaa roskiin. Haluan osallistua mm. kaupunkini ja Punaisen Ristin sisällä tapahtuvaan päätöksen tekoon, jossa ajatellaan maapallon parasta. Pyrin vähentämään köyhyyttä omalta osaltani sekä auttamaan erityisesti silloin, kun maailmalla tapahtuu jokin katastrofi, asetun silloin inhimillisyyden puolelle ja osallistun mm. keräykseen, jos sellainen järjestetään. Unelmani on, että pääsen auttamaan ulkomaille kaikista heikoimmassa asemassa olevia, jotka ovat kokeneen jonkinäköisen katastrofin, jotta he pääsisivät paremmin jatkamaan elämää.

Katso myös

Facebook: https://www.facebook.com/sulo0/?modal=admin_todo_tour