Nälkäpäiväkeräykseen etsitään lipaskerääjiä Kemijärvellä

Kemijärvellä tarvitaan Nälkäpäivä-kerääjiä 23.–24.9.

Punaisen Ristin Kemijärven osasto kutsuu kaikki mukaan Suomen Punaisen Ristin suurimpaan vuosittaiseen kampanjaan eli Nälkäpäivään syyskuussa.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään Kemijärvellä perjantaista lauantaihin 23.–24.9.2022. Nälkäpäivänä kerätään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon varoja, joilla autetaan katastrofeista ja konflikteista kärsiviä ympäri maailman. Kotimaassa katastrofirahastosta autetaan muun muassa tulipalossa kotinsa menettäneitä. Varoja ei ole sidottu ennalta tiettyyn kohteeseen, ja siksi niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan.

Nälkäpäivä järjestetään tänä vuonna 42. kerran. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 14 000 vapaaehtoista.

Lipas- tai digikerääjänä jokainen voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä. Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei ole sidottu ennalta tiettyyn kohteeseen, ja siksi niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan. Jo yksikin tunti kerääjänä on arvokas apu.

Kerääminen tuottaa hyvää mieltä

– Edellisvuosien kerääjät ovat kertoneet iloisista ja koskettavistakin kohtaamisista kaduilla ja toreilla. Keräämisestä tulee hyvä mieli, ja siksi moni kerran kerääjäksi lähtenyt lähtee mukaan seuraavanakin vuonna. Aiempaa kokemusta keräämisestä ei tarvita, vaan kaikki ovat lämpimästi tervetulleita keräämään! Kerätä voi myös digitaalisesti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, kertoo paikallisosaston keräysjohtaja Maire Martin.

Kerääjäksi voi ilmoittautua osaston keräysjohtaja Maire Martinille (p. 044 0377 255) tai osoitteessa nälkäpäivä.fi. Kerääjät liikkuvat mieluiten pareittain keskustan ja kauppojen alueella.

Digikerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa http://www.nälkäpäivä.fi.

Lahjoitustavat:

  • Käteinen keräyslippaaseen
  • MobilePay:lla numeroon 34438 (Kemijärven osasto)
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 € /viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173
  • Ohjeet digikeräämiseen: nälkäpäivä.fi