Toimintakeskus Vatakka

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa? Haluatko olla mukana rasisminvastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista?

Suomen Punainen Risti toimii monikulttuuristen arvojen puolesta ja edistää maahanmuuttajien kotoutumista. Toivotamme tervetulleiksi riveihimme niin kantasuomalaiset kuin uussuomalaiset.

Vatakka on Punaisen Ristin Joensuussa ylläpitämä kohtauspaikka eri kulttuureista tuleville ja kiinnostuneille ihmisille. Vatakassa tuemme maahanmuuttajia kotoutumaan uudelle kotiseudulle ja selviytymään arjessa. Järjestämme kerhoja, kursseja ja tapahtumia erityisesti vastikään maahanmuuttaneille.

Vatakassa moni tilaisuus jäisi pitämättä ilman aktiivisia vapaaehtoisia. Tältä sivulta löydät erilaisia tapoja tulla mukaan monikulttuuriseen toimintaamme. Toimintaamme osallistumalla edistät paikkakunnalla moninaisuutta ja autat maahan muuttaneita kotoutumaan Joensuuhun.

Vatakassa voit myös liittyä Punaisen Ristin jäseneksi ja siten osallistua järjestön kehittämiseen ja siihen liittyvään koulutukseen.

Tule tutustumaan ja kehittämään kanssamme monikulttuurista kaupunkia! Moninaisuus alkaa meistä jokaisesta.

Vatakan yhteystiedot ja aukioloajat:

Yläsatamakatu 9, Joensuu. 3. kerros (käynti sisäpihan puolelta)

Avoinna maanantaista perjantaihin klo 12 - 18.

Lisätietoja Punaisen Ristin monikulttuurisesta toiminnasta Savo-Karjalan alueella: Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Suvi Hirvonen, puh. 050 555 3190  etunimi.sukunimi@punainenristi.fi

Monikulttuurinen ystävätoiminta

Ystävätoiminta tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden olla mukana opastamassa maahan muuttaneita suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja Punaisen Ristin toimintaan.

Monikulttuurisen ystävätoiminnan kautta saatu uusi tuttuvuus on rikkaus molemmille. Toistenne ystävinä rakennatte siltaa kulttuurienne välillä. Myös kaupungissa pitkään asunut maahanmuuttaja on arvokas tuki uusille tulijoille.

Suomen kielen kerhot

Suomen kielen taito on kotoutumisen avain. Järjestämme Vatakassa suomen kielen kerhoja vasta-alkajille ja kieltä jonkin verran taitaville. Ja suomen kieltä oppii huomaamattaan muussakin Vatakan toiminnassa!

Hauskaa yhteisissä harrastuksissa

Vatakan vapaaehtoiset järjestävät muun muassa ruuanlaitto- ja käsityökerhoja sekä tanssikursseja. Kesäisin pelaamme jalkapalloa, talvisin lentopalloa. Tulevat ja meneillään olevat kurssit ja kerhot löydät oikean reunan kurssilinkeistä.

Vatakkalaiset voivat myös toimia Punaisen Ristin ensiapuryhmässä ja osallistua järjestön keräyksiin ja tempauksiin esimerkiksi ystävän- ja rasisminvastaisena päivänä sekä joka vuosi järjestettävänä Operaatio Nälkäpäivänä.

Kansainvälinen klubi

Vatakassa on myös tarjolla kulttuurielämyksiä! Kansainvälinen klubi järjestää erilaisia tapahtumia yksin ja yhteistyössä maahanmuuttajien, ystävyysseurojen ja muiden monikulttuurisuustyötä tekevien järjestöjen kanssa.

Ajankohtaista tietoa Vatakan toiminnasta myös facebook sivuillamme: https://m.facebook.com/profile.php?id=189519094415648&refid=48