Kaveritaitoja nuorille -hanke

Vilma Sappinen
Kuvaaja: Vilma Sappinen

Kaveritaitoja nuorille -hankkeen (Kainuussa 2020-2021) tavoitteena on lievittää 13-29-vuotiaiden nuorten ja nuorten aikuisten yksinäisyyttä, lisätä osallisuutta ja sosiaalista hyvinvointia.

Toiminta pohjautuu Kajaanissa (Kainuussa) nuorten kahdenväliseen ystävätoimintaan jossa voit liittyä mukaan vapaaehtoiseksi ystäväksi toiselle nuorelle joka kaipaa ystävää, juttukaveria tai vaikkapa ulkoiluseuraa. Koulutamme sinut tehtävääsi!

Voit myös pyytää kauttamme Punaisen Ristin koulutetun ystävän juuri sinulle. Otathan rohkeasti yhteyttä! 

Kaveritaitoja-hankkeessa olemme kehittäneet myös loistavan verkkopohjaisen työkalun joko ihan itse käytettäväksi tai ystäväparin kanssa yhdessä. Ohjelmassa pureudutaan kaveritaitoihin, itsemyötätuntoon, itsetuntemukseen, vastoinkäymisten kohtaamiseen, uuteen ihmiseen tutustumiseen sekä yksinäisyyteen. Käy kurkkaamassa:

www.punainenristi.fi/kaveritaitoja

Kaveritaitoja- hanke on valtakunnallinen, Punaisen Ristin keskustoimiston koordinoima kolmevuotinen kehittämishanke, jota rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, STEA. Hanke toteutetaan kahden vuoden kiertävällä syklillä Helsingin ja Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Savo-Karjalan, Oulun, Lapin ja Länsi-Suomen piirien alueella. Lisäksi mallia levitetään myöhemmässä vaiheessa myös muiden piirien alueelle.