Kiva kesä kulmilla - koronasta huolimatta

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri osallistui yhtenä yhteistyötahona Turun kaupungin järjestämään Kivakesä kulmilla -toimintaan kesä-heinäkuussa. Kivakesä kulmilla -toimintaa järjestettiin Runosmäessä, Lausteella, Pansiossa, Jäkärlässä sekä Halisissa. Punaisen Ristin vastuualueena toimi Jäkärlä, jossa toimintaa järjestettiin Maarian nuorisotalolla ja sen läheisyydessä. Avoin ja maksuton toiminta oli suunnattu lapsille, nuorille sekä lapsiperheille.

Kivakesä kulmilla -toiminta lähti käyntiin nopealla aikataululla, kun monet perinteiset lasten kesäkerhot ja muut aktiviteetit jouduttiin perumaan koronaepidemian takia. Nopeasta aikataulusta ja erikoisesta tilanteesta huolimatta toiminta lähti käyntiin hyvin ja kesän aikana käyntikertoja kertyi kaikilla tiloilla yhteensä noin 4 700.

Kesän aikana Jäkärlässä leikittiin erilaisia pihaleikkejä, pelattiin biljardia sekä askarreltiin. Toisinaan tehtiin retkiä, kokeiltiin vaahtomaalausta ja tanssittiin Tik Tok-sovelluksesta tuttuja tansseja. Toiminnasta muodostui kävijöiden ja ohjaajien näköistä. Palaute lapsilta ja heidän vanhemmiltaan on ollut positiivista. Moni toivoo vastaavanlaista toimintaa myös tuleviksi kesiksi. Erikoisesta koronakeväästä ja -kesästä huolimatta lapset, nuoret ja ohjaajat saivat viettää kivan kesän kulmilla!

Linkistä löydät toiminnan videokoosteen: https://youtu.be/nONdyYOtSRg

Kirjoittaja: Sofia Henriksson/Jäkärlän toiminnan vastuuohjaaja