Etsinnän maastojohtajakurssi 19.-20.9.20 Porissa

19. - 20.9.2020
Rauli Nordberg
Kuvaaja: Rauli Nordberg
Sijainti:
Anttoorantie 590, 28900, Pori
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Aika: lauantai 19.9. klo 09.00 - 18.00 ja sunnuntai 20.9. klo 09.00 - 17.00.

Kurssipaikka: SPR:n Satakunnan piirin Koivuniemen leirikeskus Pastuskeri; Anttoorantie 590, Pori.

Kohderyhmä: Etsinnän maastojohtajakurssi on tarkoitettu etsinnän peruskurssin suorittaneille, kohtalaisen suunnistustaidon omaaville ja aktiivisesti etsintätoiminnassa mukana oleville Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eri järjestöjen jäsenille. Eduksi on hankittu kokemus etsinnöistä ja etsintäharjoituksista. Kurssille voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.       

Tavoite: Kurssin käytyään henkilöllä on valmiuksia johtaa partion ja  ryhmän suuruista yksikköä etsinnässä. Näkemys joukkueenjohtajan tehtävistä on muodostunut. Osallistujan motivaatio Vapepa-toimintaan on kasvanut, jonka lisäksi osallistujan paikka Vapepa tehtävässä ja organisaatiossa on selvinnyt. Osallistuja tietää ja tuntee maastojohtajan velvollisuudet ja vastuut.

Kurssin sisältö: Kurssi on pituudeltaan 16 tuntia, sisältäen teoriaa, ryhmätehtäviä ja maastoharjoituksia. Sunnuntain etsintäharjoituksessa kurssilaiset toimivat ohjatusti pienimuotoisissa johtajatehtävissä maastossa. Johdettavaksi tulee kurssin ulkopuolisia etsintäryhmiä. Todistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa koko kurssin ajan.

Kurssin pääosiot: 1. Maastojohtajana toimimisen perusteet 2. Maastojohtajan suunnittelutehtävät 3. Maastojohtajan johtamistoiminta 4. Toiminta maastojohtajana

Kouluttajat: Kurssin pääkouluttajana toimii valmiuskouluttaja Juhani Salonsaari Kankaanpäästä.                    

Kustannukset: Kurssimaksu on 50.00 euroa sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin, todistuksen, ohjelmassa mainitut ruokailut ja kahvit. Edullisesta majoituksesta (pe-la, la-su) peritään erillinen korvaus, 20 € / yö.

Varusteet: Kurssilla tarvitaan mukana molempina päivinä seuraavat varusteet; muistiinpanovälineet, etsintäkurssiopas (ohjeita kadonnutta etsittäessä), säänmukaiset maastoetsintävarusteet, Vapepan turvaliivi/vast, partiopilli, hernepilli, kompassi, kartansuojus, valaisin, maastoruokailuvälineet ja etsintäreppu. Ota mukaasi aiemmilta Vapepan kursseilta saamasi todistus (kortti).

Majoitus: Kurssipaikalla on ”joukkomajoitusmahdollisuus” isoissa majoitushuoneissa. Varaa mukaasi lakanat, tyyny, tyynynpäällinen, peite/makuupussi, pyyhe ja peseytymisvälineet. Majoitushuoneissa ei ole wc:tä eikä suihkua. Lauantai-iltana on saunomismahdollisuus rantasaunalla.

Ilmoittautumiset: Ilmoittautumiset 19.8. mennessä seuraavan linkin kautta: https://www.lyyti.in/maastojohtaja_1920920

Liitteenä olevan osallistujatietolomakkeen (OTL) palautus 19.8. mennessä sähköpostiosoitteeseen: juhani.salonsaari@suomi24.fi

Kurssille hyväksytyille lähetetään ennakkotehtävät ja kurssiin liittyviä ohjeita viikolla 35.

Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä antaa Juhani Salonsaari puh. 040 734 3743.                     

Huomioitavaksi! Koiria, kissoja tai muita kotieläimiä ei saa tuoda kurssipaikan sisätiloihin.