Tulipalo aiheutti laajan avustusoperaation Palokassa kesäyönä

Marko Tervo
Kuvaaja: Marko Tervo

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston vapaaehtoiset ensiapu-, ensihuolto- ja etsintäryhmistä saivat 10.7.2020 kello 22:15 hälytyksen Palokassa syttyneen senioritalon tulipalon johdosta Vapaaehtoiselta pelastuspalvelulta (Vapepa).

Vapaaehtoiset osallistuivat senioritalon sisätilojen tyhjentämiseen ja auttoivat asukkaita ulos talosta. Evakuoidut ohjattiin viereiseen koulukeskukseen. Siellä evakuoiduille järjestettiin ruokaa, mahdollisuus levätä ja saada myös keskusteluapua. Sieltä osa siirtyi omin neuvoin esimerkiksi ystävien tai sukulaisten luokse ja osalle taas järjestettiin majoitus yhdessä terveys- ja sosiaaliviranomaisten sekä hoivakodin toiminnasta vastanneen yrityksen kanssa. Vapaaehtoiset osallistuivat tukea tarvitsevien siirtämiseen jatkohoitopaikkoihin yhdessä eri viranomaisten ja talossa toimineen hoivakodin hoitohenkilökunnan kanssa.  

Hälytykseen osallistui vapaaehtoisia myös muista Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenjärjestöistä.

Päivystävä palomestari kävi esittämässä jo kiitoksensa kaikille avustusoperaatioon osallistuneille operaation ollessa vielä käynnissä. Operaatio päättyi, kun kaikki evakuoidut oli saatu siirretyksi eteenpäin tilapäismajoitukseen tai jatkohoitopaikkoihin. 

Lisätietoja: Tiedottaja Marko Tervo jyvaskyla@punainenristi.fi, 040-754 0038