5 hyvää syytä ostaa kierrätettyä vuonna 2020

Sonja Hagström
Kuvaaja: Sonja Hagström
"Ostamalla käytettyä tuet kiertotaloutta."
Sonja Hagström
Kuvaaja: Sonja Hagström
"Tavaroiden ja vaatteiden käytettynä ostaminen on ekoteko."

Jotkut meistä ovat käyneet kirpputoreilta etsimässä halpoja huonekaluja ensiasuntoon. Tai etsien tiettyä juhlatyyliin sopivaa asua/asustetta tietyn aikakauden juhlalookkiin. Kirpputorilla löytöjen tekeminen voi olla paljon enemmän kuin vain satunnaiset kerrat vuodessa.

Kierrättäminen ja ympäristön ekoteot puhuttelevat ihmisiä entistä enemmän tänä päivänä. Kierrätyksessä on monia hyviä puolia. Tässä 5 hyvää syytä ostaa kierrätettyä vuonna 2020:

Persoonallisuus ja erottautuminen muista! Jokaisella meistä on omat mieltymykset ja eri asiat, jotka kiinnostavat. Ole rohkeasti uniikki ja oma itsesi! Niin pukeutumisessa kuin kodin sisustamisessa, tee sellaisia persoonallisia ja omannäköisiä löytöjä, jotka ilahduttavat itseäsi ja miellyttävät omaa silmääsi. Aina ei tarvitse mennä trendien perässä, vaan voi luoda rohkeasti omia, uusia trendejä.

Ympäristö kiittää!
Ostamalla käytettyä tuet kiertotaloutta ja toisen turhat tavarat pääsevät käyttöön, eivätkä päädy kaatopaikalle tai kaappien kätköihin. Uusien tavaroiden ja vaatteiden tuottamiseen kuluu valtavasti luonnonvaroja, joten käytettynä ostaminen on aina ympäristölle parempi ekoteko.

Säästä rahaa!
Tämä tuntuu lompakossa mukavalta. Käytetty on melkeinpä aina uutta edullisempaa. Voit tehdä superhyviä löytöjä vain muutamilla euroilla. Joskus saatat löytää täysin käyttämättömiä vaatteita, joissa on vielä alkuperäiset hintalaputkin paikallaan.

DIY inspiraatio.
Anna jollekin tavaralle, vaatteelle tai kankaalle uusi elämä tuunaamalla sitä. Kirpparit voivat olla aarreaittoja Do it yourself-ihmisille. Ostin joskus kirppikseltä vanhan mikron lasialustan, ja se sai uuden elämän koiran ruoka-astioiden alustarjottimena. Tyyli on vapaa ja mielikuvituksella ei ole rajaa! Vanhoista lakanoista tai t-paidoista voi tehdä kestorättejä, mitkä ovat tällä hetkellä IN!

Hyvä mieli, parempi omatunto!
Kierrättämällä ja ostamalla kierrätettyä tulee hyvä mieli antaessaan tavaroille uuden elämän. Käytettyjen vaatteiden ostaminen estää vaatteita päätymästä kaatopaikalle ja taas ympäristö kiittää ja tuo parempaa omaatuntoa. Jos etsit tiettyä tuotetta kirpparilta, niin sen löytyminen tuntuu hyvältä, se on kuin lottovoitto, ja sen tähden tavaraa arvostaakin enemmän.

”Pitkäkin matka täytyy aloittaa yhdellä askeleella.”
Aloita kierrätysmatkasi jo tänään – poikkea SPR-Kirppikselle!

Olemme Sinua palveleva asiakasystävällinen ja viihtyisä kirpputorimyymälä Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Lisätietoja www.spr-kirppis.fi - #sprkirppis

Teksti: Sannamari Rasmus

Julkaisemme kesän aikana Tässä ja Nyt -järjestötiedotteeseen 2/20 kirjoitettuja juttuja. Tiedotetta ei julkaistu kokonaisuudessaan, koska koronatilanteen vuoksi jotkin jutuista eivät olleet ajankohtaisia ja osa piirin tapahtumista peruttiin.