Humanitaarinen oikeus

Sodan oikeussäännöillä eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimuksilla pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Tiedon levittäminen sodan säännöistä on Punaisen Ristin perustehtäviä.

SPR TAMPEREEN OSASTON IHL-TOIMINTA

IHL-klubi on humanitaarisen oikeuden toimintaa Tampereella. 

Järjestämme keskusteluiltoja asiantuntijoiden kanssa, luentoiltoja, kursseja, vierailuja ja muuta ohjelmaa humanitaarisen oikeuden tietämyksen syventämiseksi. Tapaamisemme ovat rentoja ja avoimia kaikille, ennakkotietoja ei tarvita. Oma kiinnostus on tärkein mukaan otettava asia. Toimintamme kumpuaa mukana olevista vapaaehtoisista.

Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan pitkin vuotta. Ennakkotietoja ei tarvita.

Tarkemmat tiedot humanitaarisen oikeuden toiminnasta ja kursseista löytyvät Oma Punainen Risti -järjestelmästä.

Toimi seuraavasti: 

  • Avaa nettiosoite vapaaehtoiset.punainenristi.fi
  • Mene kohtaan ”Toiminta”
  • Tee ”Tarkennettu haku” -> Paikkakunta: Tampere, Toimintamuoto: Humanitaarinen oikeus
  • Näet järjestelmään luodut IHL-klubin tapahtumailmoitukset.

Jos haluat ilmoittautua tapahtumiin, on sinun oltava kirjautuneena.

Kirjautuneena voit myös liittyä IHL-klubin ryhmään (SPR Tampere IHL-klubi), jolloin sinulla on mahdollisuus vastaanottaa ja lähettää viestejä. Humanitaarisen oikeuden toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti tämän ryhmän kautta. Ryhmän jäsenyys ei sido mihinkään, vaan jokainen osallistuu oman aikataulunsa ja kiinnostuksensa mukaan.

HUMANITAARISEN OIKEUDEN KURSSIT

Humanitaarisen oikeuden peruskurssi 6.-7.4.2024

Kurssi järjestää kaksipäiväisenä lähiopetuskurssina Tampereella Kohtaamispaikka Tampurissa (Otavalankatu 12 A 1 ja 2. krs). Lauantaina koulutuksen aikataulu on 9-17 ja sunnuntaina klo 9-16. Kurssilla syvennytään tarkemmin humanitaariseen oikeuteen liittyviin teemoihin luentojen, keskustelujen ja simulaation avulla. Osallistuminen edellyttää kurssilaiselta humanitaarisen oikeuden peruskurssin käymisen.

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi maksaa 10 euroa Suomen Punaisen Ristin jäsenille sekä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoisille. Muille osallistujille kurssi maksaa 25 euroa. Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalit sekä lounaan ja kahvin molempina kurssipäivinä.

Ilmoittaudu mukaan kurssille täällä viimeistään 29.3.2024.

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi 18.-19.5.2024

Kurssi järjestetään kaksipäiväisenä lähiopetuskurssina Tampereella Kohtaamispaikka Tampurissa  (Otavalankatu 12 A 2. krs). Lauantaina koulutuksen aikataulu on 9–17 ja sunnuntaina klo 9–16. Kurssilla syvennytään tarkemmin humanitaariseen oikeuteen liittyviin teemoihin luentojen, keskustelujen ja simulaation avulla. Osallistuminen edellyttää kurssilaiselta humanitaarisen oikeuden peruskurssin käymisen. 

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi maksaa 10 euroa Suomen Punaisen Ristin jäsenille sekä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoisille. Muille osallistujille kurssi maksaa 25 euroa. Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalit sekä lounaan ja kahvin molempina kurssipäivinä.

Ilmoittaudu mukaan kurssille täällä viimeistään 10.5.2024. 

Humanitaarisen oikeuden kurssit järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

LISÄTIETOJA IHL-KLUBIN TOIMINNASTA JA HUMANITAARISEN OIKEUDEN KURSSEISTA

IHL-klubin vastuuvapaaehtoiset
ihl@sprtampere.fi