Ruoka-aputoiminta Satakunnan piirin alueella

UutisOivan arkisto
Kuvaaja: UutisOivan arkisto

KOHTAAVA JA OSALLISTAVA RUOKA-APUTOIMINTA AUTTAMISEN YTIMESSÄ

Ruoka-avun tarve on kasvanut ja korostunut erityisesti pitkittyneen koronapandemian ja Ukrainan kriisin seurauksena. Elinkustannukset ovat nousseet, uusia avuntarvitsijoita on tullut avun piiriin ja yhä useammalle ruoka-apu on tullut välttämättömäksi pärjäämisen kannalta.

Punaisen Ristin ruoka-aputoiminta on enemmän kuin ruokaa. Se on kohtaamisia, keskusteluja ja osallisuutta tukevaa ja yhteisöllisyyttä lisäävää toimintaa. Toiminta vahvistaa alueellista verkostoyhteistyötä ja tarjoaa toiminnan paikkoja uusille vapaaehtoisille, myös ruoka-avun saajista nousseille. Ruoka-aputoimintaa on myös se, että tarjoamme omaa osaamistamme muiden ruoka-aputoimijoiden järjestämiin ruokajakeluihin esimerkiksi Terveyspisteen tai kohtaamiskahvilan muodossa.

Ruoka-apu on merkittävä osa Punaisen Ristin kokonaisvalmiutta. Ruoka-aputoimintaa toteuttavilla vapaaehtoisilla on vahvan organisointikyvyn lisäksi logistiikka- ja verkosto-osaamista sekä haavoittuvimmassa asemassa olevien kohderyhmien tuntemusta. Ruoka-apu vastaa sekä akuuttiin hätään että pitkäkestoiseen tuen tarpeeseen. Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät ruoka-aputoimintaa ja tekevät siihen liittyvää yhteistyötä jo noin 100 paikkakunnalla 1600 vapaaehtoisen voimin. Ruoka-avussa yhdistyvät hävikki- ja lahjoitusruoan jakelu, yhteisölliset ruokailut sekä hyvinvointia ja terveyttä tukevat toiminnot, kuten terveysteemaiset tietoiskut sekä henkinen tuki.

Joko teidän osastonne on mukana?

Tutustukaa ja ottakaa käyttöön ruoka-aputoiminnan materiaalit toiminnan käynnistämisen ja kehittämisen tueksi. Muistattehan ilmoittaa ruoka-aputapahtumistanne osoitteessa www.ruoka-apu.fi, jonka kautta apu tavoittaa parhaiten sitä tarvitsevat.

Lisätiedustelut: järjestökehittäjä - osallisuus ja ruoka-apu, Tuija Paavola, p. 040 483 0208, tuija.paavola@punainenristi.fi

Linkkejä:

SPR:n ruoka-apu sivusto.

Ruokaviraston ohjeet ruoka-aputoimintaan Koronaviruksen aiheuttamiin poikkeusoloihin.

Valtakunnallinen ruoka-apu sivu, jossa paikkakuntakohtaisesti tietoa haettavissa.