Korona-aikana syntynyttä toimintaa

VAPAAEHTOISTA  AUTTAMISTOIMINTAA  ESPOOSSA

  • Koronarokotuksissa avustaminen

Espoon kaupunki on pyytänyt Espoon Punaisen Ristin osastoilta apua koronarokotuksissa avustamisessa ja kaikki Espoon Punaisen Ristin osastot ovat yhteistyössä lähteneet tätä toimintaa pyörittämään.

Terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat rokotukset ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelemisen. Vapaaehtoiset toimivat rokotuspisteissä opastavina ja neuvovina aulahenkilöinä, ottavat rokotettavat vastaan ja kuulostelevat rokotettujen tuntemuksia rokotuksen jälkeen.

Rokotuspisteinä toimivat Iso Omena ja maaliskuusta Metro Areena.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Oma Punaisessa Ristissä.

  • Etäläksyhelppi/etäopetus

Keväällä -20 lähiläksyhelppi Kirstin koulussa loppui ja kehitimme etäläksyhelpin, jonka toteutimme yhteistyössä Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Toimintamme kuuluu seuran ”Siltoja vanhemmille” 3-vuotiseen hankkeeseen 2019-21. Vapaaehtoiset ohjaajamme antoivat apuaan läksyjen teossa WhatsApp-yhteyden välityksellä. Suomen kielen etäopetusta annettiin myös kesällä -20.

Etäopetustoiminnasta on tullut vakiintunut toimintamuoto, joka jatkuu tavalla tai toisella Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n projektin päättyä.

Tarvitsemme jatkuvasti lisää ohjaajia, sillä peruskouluikäisiä avuntarvitsijoita on runsaasti. Työ on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Et tarvitse mitään erityistaitoja – riittää, että olet rauhallinen, luotettava ja suomen kielen taitoinen aikuinen. Tehtävään on jatkuva haku Oma Punaisessa Ristissä osoitteessa https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8552. Käy tutustumassa ja ilmoittautumassa! Samalla voit liittyä toimintaryhmäämme Keski-Espoo – Läksyhelpparit, liittymisohjeet: vapaaehtoiset.punainenristi.fi > Selaa ryhmiä > toimintaryhmät > Keski-Espoo - Läksyhelpparit > Liity.

Lisätietoja: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, 0400 469 454  https://rednet.punainenristi.fi/node/29164

  • Aamukahvit-soittorinki

Punaisella Ristillä on kehitetty Aamukahvit-soittorinki-toimintamuoto, joka on käynnistynyt myös Keski-Espoon osastossa. Aamukahvit on tavallisessa puhelimessa ryhmäpuhelulla tehty pienryhmätapaaminen riskiryhmiin kuuluville yksinäisille. Soittelu voi tapahtua muulloinkin kuin aamulla - miten vaan ryhmäläiset sopivat. Ei tarvita tietokonetta tai sovelluksia!  Soittoringin ohjaajan tehtävä sopii erinomaisesti myös itse riskiryhmään kuuluvalle vapaaehtoiselle kotoa tehtäväksi toiminnaksi.

Lisätietoa linkistä: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/AamukahviRednet.pdf.
lmoittautumiset ja kyselyt: Raija Lerkki, kaarinalerkki@gmail.com

Koronatilanteen jatkuessa vapaaehtoisia saatetaan tarvita useiden kuukausien aikana.

  • Espoon ruokakassi -palvelu

Ruokakassi-palvelu toteutetaan yhdessä Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorin ja Espoon järjestöjen yhteisö ry:n kanssa.  Vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin kotiin sitä tarvitsevalle yli 70-vuotiaalle. 

Vapaaehtoiselle

Rekisteröidy mukaan linkistä: Ruokakassi-palveluun rekisteröityminen. Rekisteröitymisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja voit olla mukana kerran, pari tai tarpeen mukaan. Jos et ole vielä antanut suostumusta tietojesi käsittelyyn Ruokakassi-vapaaehtoistoiminnasta, voit tehdä sen täällä: https://my.surveypal.com/Vapaaehtoisen-suostumus-Ruokakassi-vapaaehtoisilta

Palvelua haluavalle

Mikäli olet yli 70-vuotias, etkä saa muualta apua ruokaostosten kotiinkuljetuksessa, eikä sinun ole mahdollista käyttää kaupan nettitilauspalveluita, voit pyytää apua Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorista.

Puhelinnumero: 09 816 33 333 ma-pe klo 8.00-16.00

Nestori tekee palvelutarpeen arvioinnin ja ohjaa ruokaostosten kuljetuspyynnöt Espoon järjestöjen yhteisö ry:n (EJY) Ruokakassi-palveluun, joka koordinoi apuun luotettavan vapaaehtoisen. Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin ikäihmiselle kaupasta kotiin asti.

Ejy-linkki ruokakassi-palveluun.
Espoon kaupungin seniorineuvonta Nestorin ruokakassi-info

Koronatilanteen jatkuessa vapaaehtoisia saatetaan tarvita useiden kuukausien aikana. Nyt jo näyttää siltä, että monet epidemian synnyttämät toiminnot ovat tulleet jäädäkseen.
 

Korona-infoa ja -neuvontaa: https://koronavirus.punainenristi.fi/apu-kotimaassa