Korona-aikana syntynyttä toimintaa

VAPAAEHTOISTA AUTTAMISTOIMINTAA ESPOOSSA

  • Etäläksyhelppi/etäopetus

Keväällä -20 lähiläksyhelppi Kirstin koulussa loppui ja kehitimme etäläksyhelpin, jonka toteutimme yhteistyössä Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Toimintamme kuuluu seuran ”Siltoja vanhemmille” 3-vuotiseen hankkeeseen 2019-21. Vapaaehtoiset ohjaajamme antoivat apuaan läksyjen teossa WhatsApp-yhteyden välityksellä. Suomen kielen etäopetusta annettiin myös kesällä -20. Etäopetustoiminnasta on tullut vakiintunut toimintamuoto ja nyt syksyllä -20 pidämme etäläksyhelppiä Google Meetin välityksellä.

Tarvitsemme jatkuvasti lisää ohjaajia, sillä peruskouluikäisiä avuntarvitsijoita on runsaasti. Työ on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Et tarvitse mitään erityistaitoja – riittää, että olet rauhallinen, luotettava ja suomen kielen taitoinen aikuinen. Tehtävään on jatkuva haku Oma Punaisessa Ristissä osoitteessa https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8552. Käy tutustumassa ja ilmoittautumassa! Samalla voit liittyä toimintaryhmäämme Keski-Espoo – Läksyhelpparit, liittymisohjeet: vapaaehtoiset.punainenristi.fi > Selaa ryhmiä > toimintaryhmät > Keski-Espoo - Läksyhelpparit > Liity.

Lisätietoja: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, 0400 469 454  https://rednet.punainenristi.fi/node/29164

  • Aamukahvit-soittorinki

Punaisella Ristillä on kehitetty Aamukahvit-soittorinki-toimintamuoto, joka on käynnistynyt myös Keski-Espoon osastossa. Aamukahvit on tavallisessa puhelimessa ryhmäpuhelulla tehty pienryhmätapaaminen riskiryhmiin kuuluville yksinäisille. Soittelu voi tapahtua muulloinkin kuin aamulla - miten vaan ryhmäläiset sopivat. Ei tarvita tietokonetta tai sovelluksia!  Soittoringin ohjaajan tehtävä sopii erinomaisesti myös itse riskiryhmään kuuluvalle vapaaehtoiselle kotoa tehtäväksi toiminnaksi.

Lisätietoa linkistä: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/AamukahviRednet.pdf.
lmoittautumiset ja kyselyt: Raija Lerkki, kaarinalerkki@gmail.com

Koronatilanteen jatkuessa vapaaehtoisia saatetaan tarvita useiden kuukausien aikana.
 

  • Espoon ruokakassi -palvelu

Ruokakassi-palvelu toteutetaan yhdessä Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorin ja Espoon järjestöjen yhteisö ry:n kanssa.  Vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin kotiin sitä tarvitsevalle yli 70-vuotiaalle. 

Vapaaehtoiselle

Rekisteröidy mukaan linkistä: Ruokakassi-palveluun rekisteröityminen. Rekisteröitymisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja voit olla mukana kerran, pari tai tarpeen mukaan. Jos et ole vielä antanut suostumusta tietojesi käsittelyyn Ruokakassi-vapaaehtoistoiminnasta, voit tehdä sen täällä: https://my.surveypal.com/Vapaaehtoisen-suostumus-Ruokakassi-vapaaehtoisilta

Palvelua haluavalle

Mikäli olet yli 70-vuotias, etkä saa muualta apua ruokaostosten kotiinkuljetuksessa, eikä sinun ole mahdollista käyttää kaupan nettitilauspalveluita, voit pyytää apua Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorista.

Puhelinnumero: 09 816 33 333 ma-pe klo 8.00-16.00

Nestori tekee palvelutarpeen arvioinnin ja ohjaa ruokaostosten kuljetuspyynnöt Espoon järjestöjen yhteisö ry:n (EJY) Ruokakassi-palveluun, joka koordinoi apuun luotettavan vapaaehtoisen. Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin ikäihmiselle kaupasta kotiin asti.

Ejy-linkki ruokakassi-palveluun.
Espoon kaupungin seniorineuvonta Nestorin ruokakassi-info

Koronatilanteen jatkuessa vapaaehtoisia saatetaan tarvita useiden kuukausien aikana. Nyt jo näyttää siltä, että monet epidemian synnyttämät toiminnot ovat tulleet jäädäkseen.
 

Korona-infoa ja -neuvontaa: https://koronavirus.punainenristi.fi/apu-kotimaassa