Korona-ajan apua

VAPAAEHTOISTA AUTTAMISTOIMINTAA ESPOOSSA

 • Espoon Ruokakassi-palvelu

  Ruokakassi-palvelu toteutetaan yhdessä Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorin ja EJY ry:n kanssa.  Punaisen Ristin Espoon osastojen vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin kotiin sitä tarvitsevalle yli 70-vuotiaalle. 

  Vapaaehtoiselle

  Rekisteröidy mukaan linkistä: Ruokakassi-palveluun rekisteröityminen. Rekisteröitymisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja voit tulla mukaan kerran, pari tai tarpeen mukaan. Jos et ole vielä antanut suostumusta tietojesi käsittelyyn Ruokakassi-vapaaehtoistoiminnasta, voit tehdä sen täällä: https://my.surveypal.com/Vapaaehtoisen-suostumus-Ruokakassi-vapaaehtoisilta

  Palvelua haluavalle

  Mikäli olet yli 70-vuotias, etkä saa muualta apua ruokaostosten kotiinkuljetuksessa, eikä sinulle ole mahdollista käyttää kaupan nettitilauspalveluita, voit pyytää apuaEspoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorista.

  Puhelinnumero: 09 816 33 333 ma-pe klo 8.00-16.00

  Nestori tekee palvelutarpeen arvioinnin ja ohjaa ruokaostosten kuljetuspyynnöt EJY ry:n Ruokakassi-palveluun, joka koordinoi apuun luotettavan vapaaehtoisen. Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin ikäihmiselle kaupasta kotiin asti.

  Ejy ry-linkki ruokakassi-palveluun.
  Espoon kaupungin seniorineuvonta Nestorin ruokakassi-info.
   

 • Etäläksyhelppi

  Korona-ajan etäläksyapu on saatiin toimimaan maahanmuuttajaperheiden lasten ja Kirstin koulun kanssa. Aloitimme yhteistyön Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Etäopetusta annettiin myös kesällä -20. Etäopetustoiminnasta on tullut vakiintunut toimintamuoto ja nyt  syksyllä -20 pidämme etäläksyhelppiä Google Meetin välityksellä. Kirstin koulun kanssa etäläksyhelppi on suunnitteilla, mutta koulun kiireiden vuoksi asia etenee verkkaisesti. 

  Toiminnan suunnittelua ja viestintää varten on Oma Punaisessa Ristissä toimintaryhmä Keski-Espoo - Läksyhelpparit. Tule Sinäkin ideoimaan ja toteuttamaan etäkouluapua ryhmäämme. Liittymisohjeet: vapaaehtoiset.punainenristi.fi > Selaa ryhmiä > toimintaryhmät > Keski-Espoo - Läksyhelpparit > Liity.

  Tutustu ja ilmoittaudu maahanmuuttajaperheiden helppiin:
  https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8552 

  Tutustu ja ilmoittaudu Kirstin koulu etäläksyhelppiin:
  https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/7390

 • Aamukahvit-soittorinki

  Punaisella Ristillä on kehitetty Aamukahvit-soittorinki-toimintamuoto, jota pyrimme saamaan käyntiin myös Keski-Espoon osastossa. Aamukahvit on tavallisessa puhelimessa ryhmäpuhelulla tehty pienryhmätapaaminen riskiryhmiin kuuluville yksinäisille. Ei tarvita tietokonetta tai sovelluksia!  Soittoringin ohjaajan tehtävä sopii erinomaisesti myös itse riskiryhmään kuuluvalle vapaaehtoiselle kotoa tehtäväksi toiminnaksi.

  Lisätietoa linkistä: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/AamukahviRednet.pdf.
  lmoittautumiset ja kyselyt: Raija Lerkki, kaarinalerkki@gmail.com.

  Koronatilanteen jatkuessa, vapaaehtoisia saatetaan tarvita useiden kuukausien aikana.

Tervetuloa mukaan auttamaan!