Punainen Risti haluaa tehdä yhteistyötä turunmaalaisten yhdistysten kanssa

Lehdistötiedote 7.4.2020. På svenska

Punaisen Ristin tehtävänä poikkeusolosuhteissa on tukea viranomaisia ja koordinoida kolmannen sektorin auttamistoimia. Tehtävä perustuu Suomen Punaisen Ristin ja sisäministeriön väliseen aiesopimukseen. Auttamistoiminta on alueella aloitettu. Paikalliset ystäväpuhelimet ja asiointiapu ovat käynnistyneet yhteistyössä Paraisten kaupungin ja Kemiönsaaren kunnan kanssa. Vapaaehtoisten tarve tulee kasvamaan kevään aikana.

Viime viikolla lähetettiin yhdistyksille Turunmaalla yhteistyökysely.

- Haluamme olla yhteydessä muihin kolmannen sektorin toimijoihin ja keskustella yhteistyöstä käynnissä olevan kriisin aikana, sanoo Annalena Sjöblom, Punaisen Ristin Turunmaan piirin toiminnanjohtaja.

Yhdistykset voivat toimia yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa kolmella eri tavalla. Yhdistykset voivat kannustaa jäseniään rekisteröitymään vapaaehtoiseksi Punaisen Ristin avustustoimintaan koronakriisin aikana tai yhdistykset voivat olla yhteydessä Punaiseen Ristiin, mikäli ne tarvitsevat lisää vapaaehtoisia omaan avustustyöhönsä.

- Haluamme mielellämme myös kuulla yhdistyksiltä, miten ne voivat auttaa omalla erityisosaamisellaan. Ehkä joku haluaa vetää etänä jumppia, laulaa, lukea runoja tai jotain muuta, sanoo Sjöblom.

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään kriisin aikana vapaaehtoisena, voivat ilmoittautua osoitteessa punainenristi.fi/oma. Punainen Risti on yhteydessä kuntiin ja viranomaisiin ja välittää vapaaehtoisvoimia sinne, missä heitä tarvitaan. Punainen Risti tarjoaa kaikille vapaaehtoisilleen tehtäviinsä koulutuksen, purkukeskustelun ja hygieniaohjeet niin, että vapaaehtoinen voi hyvin ja voi suorittaa tehtävänsä niin turvallisesti kuin mahdollista. Vapaaehtoisen ei tarvitse liittyä jäseneksi Punaiseen Ristiin eikä jäsenyys toisessa yhdistyksessä estä vapaaehtoistyön tekemistä Punaisen Ristin kautta. Jos yhdistyksenne tarvitsee lisää vapaaehtoisia johonkin auttamistehtävään, ottakaa yhteyttä Annalena Sjöblomiin.

- Nyt on tärkeää se, että kolmas sektori tekee Turunmaalla yhteistyötä ja auttaa toisiaan. Tarvitsemme kaikkia käsiä ja jalkoja, joita voimme saada, hän sanoo.

Lisätietoja:
Annalena Sjöblom, annalena.sjoblom@redcross.fi, 0400 838 675