Ei jätetä ketään yksin

Punainen Risti vapaaehtoisineen tarjoaa keskusteluapua sekä apua asiointiin ja ruoka-avun jakamiseen koronavirusepidemian aikana. 

Apua asiointiin ja ruoka-avun jakamiseen

Helsingin kaupunki, seurakunnat, järjestöt ja vapaaehtoiset ovat yhteisesti käynnistäneet ns.  Helsinki-apu auttamisprojektin, joka tarjoaa kauppa- ja apteekkiasiointiapua sekä henkistä ja hengellistä tukea yli 70-vuotiaille helsinkiläisille. Punainen Risti osallistuu Helsinki-apuun ja SPR Pohjois-Helsingin osasto auttamiseen omalla alueellaan.

Helsinki-avun puhelinpalvelusta yli 70-vuotiaat saavat keskustelutukea ja apua asiointiin arkisin klo 9-16. Avuntarpeestaan 70-80-vuotiaat voivat soittaa numeroon 09 310 10020. Samasta numerosta soitetaan yli 80-vuotiaille, kotonaan asuville helsinkiläisille. 

Auttava puhelin tarjoaa keskusteluapua poikkeusoloissa

Punaisen Ristin Auttavassa puhelimessa voi keskustella luottamuksellisesti koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista. Ma-pe klo 9-21 koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset vastaavat numerossa 0800 100 200. Auttava puhelin on soittajalle maksuton ja palvelu on suomeksi.  

SPR:n auttava puhelin ei ole neuvontanumero, vaan esimerkiksi terveysneuvontaa tai apua mielenterveysongelmiin tarvitseva soittaja ohjataan toiseen palveluun.

Haluatko tulla auttajaksi?

Vapaaehtoisia tarvitaan. Mene Omaan, SPR:n vapaaehtoisten omalle sivustolle, tee itsellesi profiili eli täytä tietosi, kerro mistä olet kiinnostunut ja milloin olet käytettävissä. Voit myös hakea Omassa pääsyä ryhmiin Helsingin Korona-apu ja EA- ja valmiusryhmä Pohjois-Helsinki. Otamme sinuun yhteyttä!