Koronavirusvarautuminen Hämeen piirissä

SPR Hämeen piirin osastoille

Yleistä

Suomi on siirtynyt poikkeusoloihin ja tämä koskee meitä kaikkia. Punainen Risti ei ole lakkauttamassa toimintaansa, vaan muuttaa auttamisen muotoaan. Asiat varmasti täsmentyvät ja auttamisen muodot selkeytyvät päivittäin. Olemme myös valmiina viranomaisten niin pyytäessä. 

Valtiojohto on päättänyt, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja näin ollen osastojen kevätkokoukset siirretään tulevaisuuteen. Harkintanne ja mahdollisuuksienne mukaan voitte siirtää kevätkokouksen asiat syyskokouksen yhteyteen. Lisäksi osastojen ylläpitämät toimitilat suljetaan. Yleisohjeena voi siis todeta, että kaikki ei-välttämättömät toiminnot kevään osalta on ajettava alas. Puhelinkontakteihin ja verkossa tapahtuvaan kommunikointiin kannustamme. Olemme asiassa myös piiristä käsin aktiivisia. 

Piirin kokouksen siirtämisestä päättää piirin hallitus, mutta piirin puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan esitys on, että se siirretään myöhemmäksi. Näin ollen ehdokasasettelun aikaa jatketaan, mutta tarkemmat ohjeet tulevat kun mahdollinen päivämäärä saadaan sovittua. Yleiskokous on päätetty siirtää kesäkuulta syyskuulle, ja se pidetään Vaasassa 5.-6.9.2020 

Piirissä toimitaan valmiussuunnitelman mukaisella organisaatiolla ja tilannetta seurataan jatkuvasti. Piiritoimiston työntekijät ovat tavoittavissa puhelimitse soittamalla tai sähköpostitse arkisin virka-aikaan. Välttäkää asiointia muulla tavoin, mm. sosiaalisen median kautta. Piiritoimistossa ei vastaanoteta ihmisiä.

Mikäli teillä tulee erittäin kiireellistä asiaa virka-ajan ulkopuolella, voitte ottaa yhteyttä ohjelmapäällikkö Salla Heiskaseen 040 809 3568 tai toiminnanjohtaja Pentti Savolaiseen 040 776 4891.

Piiritoimiston valmius ja vastuutehtävät on toistaiseksi jaettu seuraavasti: 

  • Valmius ja terveys: Tommi Mattila ja Pirjo Mattila 
  • Henkinen tuki, sosiaalinen hyvinvointi ja ystävät: Johanna Raivio ja Leila Ahonen
  • Spontaanit vapaaehtoiset, osastotuki, sääntömääräiset asiat: Marjut Välimaa ja Hanne-Miia Niemi
  • Yleisjohto: Pentti Savolainen ja Salla Heiskanen

Tulemme lähettämään osastoihin infokirjeen huhtikuun loppuun asti kerran viikossa keskiviikkoisin. Piirin Rednet sivulla on päivittyvä sivu, johon nämä osastoille sähköpostitse lähetetyt osasto-ohjeet päivitetään kootusti. Eri toimialat ovat lähettäneet omia infojaan osastojen toimijoille viime ja tämän viikon aikana. Jatkossa keskitämme kaiken tiedon tähän infokirjeeseen.