Tätä tekee Punainen Risti Turunmaalla juuri nyt

Kemiönsaaren ystäväpuhelin on avattu. Puhelin on kunnan järjestämä palvelu, jota ylläpidetään yhdessä Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa. Ystäväpuhelin on avoinna arkisin klo 9-11 ja 16-18 numerossa 040 619 7429. 

Hiittisissä vapaaehtoiset auttavat kauppa-asioissa yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan kanssa. 

Paraisten ystäväpuhelin avataan keskiviikkona 1.4. Puhelin on kunnan järjestämä palvelu, jota ylläpidetään yhdessä Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa.

Korppoossa vapaaehtoiset auttavat kauppa-asioinnissa yhteistyössä vanhustyön ja palvelutalo Sateenkaaren kanssa. 

Valtakunnallinen auttava puhelin avataan keskiviikkona 1.4. Se on avoinna maanantaista lauantaihin klo 9-21 numerossa  0800 100 200. Puhelimeen vastaavat Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset.

Apukyselyt suunnataan ensisijaisesti kunnille, jotka ottavat tarvittaessa yhteyttä Punaiseen Ristiin. 

Haluatko auttaa?

Kaikki, jotka haluavat auttaa poikkeusoloissa, ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme koulutuksen tehtävään ja mahdollisuuden purkukeskusteluun tehtävän jälkeen. Meille on tärkeää se, että vapaaehtoinen voi hyvin ja että hänellä on oikeat välineet tehtävän hoitamiseen.

Suomenkielisiä kursseja löytyy tästä linkistä: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/6979

Ruotsinkielisiä kursseja uusille vapaaehtoisille viikolla 14: 

Tiistaina 31.3.  klo 12-14: Verkkokurssi ”Psykiskt stöd för vänner”. Kurssi on tarkoitettu ystäväkurssin jo käyneille. Kurssin tavoitteena on antaa henkisen tuen valmiuksia ja tukea vapaaehtoisia ihmisten kohtaamiseen eri tilanteissa. Kurssi tukee myös vapaaehtoisten hyvinvointia. Ilmoittautuminen: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/7006  

Keskiviikkona 1.4. klo 16-18: Verkkokurssi ”Nätkurs för nya frivilliga”. Kurssi on tarkoitettu kaikille uusille, Punaisen Ristin avustustoimintaan mukaan haluaville, nyt kun avun tarve on kasvamassa. Kurssi antaa valmiuksia Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoisena ystävänä ja tukena toimimiseen, vapaaehtoistyöhön ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ilmoittautuminen: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/7110 

Kurssit ovat ilmaisia ja pidetään verkkoluentoina. Kouluttajana toimii Siw Karlsson. Osallistujat tarvitsevat verkkoyhteyden. Linkki kurssille ja osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssin alkua. 

Lisätietoja: Andrea Södergård, andrea.sodergard@redcross.fi, 040 352 9375