Nettikursseja ja videolinkkejä

Jos kaipaatte vapaaehtoistoimintaa tukevia nettikursseja ja yleistietoa lisääviä videoita, tässä pari vinkkiä: 

 

Punaisen Ristin liiton kurssit

Punaisen Ristin kansainvälisen liiton eli IFRC:n koulutusalustalla (learning platform) on kaikille avoin kahden tunnin nettikurssi Introduction to the Red Cross Red Crescent’s Approach to Migration (ENG/ARA/SPA). Kurssi käsittelee liikkeen mandaattia ja
 toimintaa siirtolaisten parissa. IFRC:n learning platformin kurssit eivät vaadi muuta kuin sisäänkirjautumisen alustalle.

Suora linkki kurssiin:

https://ifrc.csod.com/…/72b010b5-8108-4381-b488-c7b2028a98f6

 

PALOMA-koulutukset

PALOMA-koulutus on maksuton, verkkopohjainen, laaja koulutuskokonaisuus, joka antaa hyvät perustiedot pakolaistaustaisten asiakkaiden kohtaamiseen ja heidän hyvinvointinsa tukemiseen. Koulutusta voi hyödyntää esimerkiksi vapaaehtoisten perehdytyksess
ä ja koulutuksessa. Koulutus rakentuu 16 eri teemaisesta videosta sekä niihin liittyvästä tehtäväpaketista. Kaikki videot on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

https://thl.fi/…/maahanmuutto…/tyon-tueksi/paloma-koulutus

 

Maahanmuuttoviraston videot turvapaikanhakijoille 

Videosarja kertoo turvapaikkaprosessin eri vaiheista. Yhdeksällä eri kielellä tehdyt videot ovat osa turvapaikanhakijalle annettavaa yleistä oikeudellista neuvontaa. Neuvonnalla tarkoitetaan vastaanottokeskuksen tehtäviin kuuluvaa yleisluonteisen tiedon antamista turvapaikkaprosessista ja oikeusavun piiriin pääsemisessä auttamista. Videot ovat katsottavissa Maahanmuuttoviraston Youtube-kanavalla: 

 

Ymmärrä Suomea –opetusvideot

Videot on suunnattu Suomessa asuville aikuisille maahanmuuttajille, ja niitä voi käyttää esimerkiksi erilaisissa kielikerhoissa opetusmateriaalina. Videot on toteutettu suomen lisäksi kuudella kielellä: arabia, somali, englanti, venäjä, kurdi (kurmandzi) ja dari. Lisäksi löytyy video, joka on tekstitetty ruotsiksi. Videot palvelevat myös heikosti lukevia ja kirjoittavia henkilöitä. Videot on tuottanut Uudenmaan ELY-keskuksessa toimiva valtakunnallinen Kotona Suomessa -hanke.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLOsNIo1WyAXMtScv85pnhRfVWWSldnIab...