Hämeen ennakkoluuloton edelläkävijä 2020

"Olli Soini Riihimäen Pride-viikolla kesällä 2019"

Hämeen ennakkoluuloton edelläkävijä 2020: Olli Soini

"Ollaan yhdessä ja pidetään toisistamme huolta" - Olli Soini

Punainen Risti jakaa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille ihmisille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Hämeen ennakkoluuloton edelläkävijä vuonna 2020 on Olli Soini Riihimäeltä. Olli on ottanut rohkeita askelia ja riskejä edistäessään yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Hän on pistänyt itsensä likoon ja täydellä sydämellä edistänyt hyvinvointia ja kaikkia ihmisiä arvostavaa kohtelua.

On useita syitä siihen, miksi Olli on tänä vuonna tunnustuksen saaja. Viime vuonna Olli neuvotteli menestyksekkäästi Riihimäen kaupungin kanssa Pride-juhlan järjestämisestä. Lopputuloksena Suomen suurin sateenkaarilippu nostettiin salkoon Ollin keräämillä varoilla.

"Vihreässä talossa ei saa kukaan tulla kiistämään toisen tapaa olla" - Olli

Yllä olevan lisäksi, Olli on tuonut ennakkoluulottomat kulttuurielämykset ja hyvinvointia edistävät toiminnot lähemmäksi ihmisiä siten, että ne ovat aidosti kaikkien saatavilla mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Vuonna 2011 Olli muutti kulttuuritaloksi edelleen purku-uhan alla olevan Vihreän talon. Vihreä talon katon alla on nautittu eri taiteen muodoista, juhlittu elämän tärkeitä hetkiä, virkistäydytty ja naurettu yhdessä. Vihreä talo on avoin tila, jota ovat ihmiset tekemässä.

Olli on kauniilla sielullaan muuttanut tyhjän tilan aivan keskeiseksi, erittäin lämpimäksi, koko yhteisön kulttuurisydämeksi. Riihimäen erilaiset yhteisöt ovat kamppailleet kokoontumistilojen puutteesta, aiemmin mainittujen kulttuurielämyksien lisäksi, Olli on mahdollistanut alueella toimivien yhteisöjen kokoontumisia huolimatta siitä, että talon pyörittäminen ei ole aina ollut helppoa.

Tällä hetkellä koko maa toimii koronan leviämisen lieventämiseksi yhteisen hyvinvoinnin vuoksi. Samalla se luonnollisesti vaikuttaa erityisesti monien kulttuuritoimijoiden ja pienyrittäjien toimintaan merkittävästi. Koronaan liittyvät toimenpiteet vaikuttavat toimintaan tällä hetkellä myös Vihreään taloon, mutta siitäkin huolimatta, Olli pohti enemmän, miten muut pärjäävät ja kerää kaiken positiivisen ympäriltään.

Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin vapaaehtoiset ja työntekijät haluavat kiittää Ollia sanoin kuvaamattoman paljon: ei pelkästään kaikesta työstä yhdenvertaisuuden eteen, jota hän tekee vaan myös hänen inspiroivasta olemisestaan.

Teksti on kirjoitettu yhdessä Riihimäen paikallisen Punaisen Ristin kanssa.

Seuraavien linkkien kautta voit tutustua Vihreään taloon lisää, tukea toimintaa ja varata tiloja:

Vihreän talon kotisivut https://www.vihreatalo.fi/ 
Vihreä talo elää! – mesenaatti https://mesenaatti.me/campaign/?id=1341&fbclid=IwAR3fK8gXNlwslUx0gnFB7fXK8fSRk23lZvEiP8c9S_abwbq0sOoRAgEfKpM#single/view
Facebook: Vihreä talo
Instagram: vihreatalormk

Tällä viikolla, emme valitettavasti pysty antamaan tunnustusta yhteisessä tilaisuudessa. Tapahtuman ja kukittamisen peruuntumisen vuoksi, Punainen Risti Hämeen piiri tilaa pullakahvit Vihreän talon mesenaatin kautta ja juhlakahvit pidetään myöhemmin tänä vuonna.