Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Hesburgerille 

Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"SPR Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen ja monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Kaisa Rajalaakso luovuttivat Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Hesburgerin edustajalle henkilöstöpäällikkö Kirsi-Maria Nikanderille."
Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho

Suomen Punainen Risti jakaa vuosittain Rasisminvastaisella viikolla tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka ovat toiminnallaan edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa. Rasisminvastaista viikko vietetään tänä vuonna 16.-22.3.2020.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri myönsi vuoden 2020 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen ravintolaketju Hesburgerille. Tunnustuksen taustalla on pitkäjänteinen työ yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Hesburgerilla koulutusta ja kokemusta tärkeämpää on asenne sekä halu työskennellä asiakaspalvelussa ja oppia ja kehittyä.

Hesbueger kouluttaa työntekijänsä tehtävään ja työssä tarvittavaan kieleen. "Haluamme antaa tämän tunnustuksen Hesburgerille, koska toivomme heidän esimerkkinsä innostavan myös muita työnantajia rekrytoimaan henkilöitä ennakkoluulottomasti ja yhdenvertaisuutta edistäen", kuvaa SPR Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen. "Työn löytäminen ja työyhteisöön kuuluminen edistävät selvästi myös maahanmuuttajien kotoutumista", jatkaa Heikkinen.

"Vastuullisena työnantajana Hesburgerilla on tärkeä rooli yhteiskunnassa. Ravintoloissamme työskentelee tuhansia henkilöitä ja monelle olemme ensimmäinen työpaikka. Annamme säännöllisesti työmahdollisuuksia myls niille, joille niitä on usein vähemmän tarjolla - esimerkiksi alaikäisille ja maahanmuuttajille. Olemme havainneet, että näillä tavoilla saamme motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä", kertoo Hesburgerin henkilöstöpäällikkö Kirsi-Maria Nikander.

"Mietimme jatkuvasti, mitä työntekijämme meiltä toivovat. Nuorille ja opiskelijoille tarjoamme työssäoppimispaikkoja- ja oppisopimuspaikkoja joustavalla aikataululla. Maahanmuuttajien työllistymistä edistää esimerkiksi se, että työasun päähineeksi voi valita huivin ja työn ohessa on mahdollista saada suomen kielen tukiopetusta", Nikander toteaa.

Ennakkoluulotin edelläkävijä -tunnustuksen vastaanotti 16.2.2020 Hesburgerin puolesta henkilöstöpäällikkö Kirsi-Maria Nikander Antintalon Hesburger-ravintolassa Turussa.

 

Lisätiedot:

SPR Varsinais-Suomen piiri, toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen 040 770 9341 

SPR Varsinais-Suomen piiri, monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Kaisa Rajalaakso 0400 541033  

Hesburger, viestintäpäällikkö Heini Santos 050 310 3054  

 

Rasisminvastainen viikko rakentuu YK:n yleiskokouksen vuonna 1966 julistaman Rasisminvastaisen päivän ympärille, jota vietetään kaikissa YK:n jäsenmaissa 21.3.