Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Kauppakeskus Revontulelle ja Hanne Martimolle

"Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus jaetaan vuosittain Rasisminvastaisella viikolla (vk12)"

Punaisen Ristin koordinoimaa valtakunnallista Rasisminvastaista viikkoa vietetään 16.-22. maaliskuuta. Vuotuisasti viikolla 12 kampanjan tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että rasismi vähenee yhteiskunnassa. Suomen Punainen Risti myöntää Rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen henkilölle, yhteisölle, työnantajalle tai yhdistykselle, joka on omassa toiminnassaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt kaikkien ihmisten arvostavaa ja yhdenvertaista kohtelua sekä pääsyä osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Suomen Punaisen Ristin Lapin piiri luovuttaa vuoden 2020 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Kauppakeskus Revontulelle Rovaniemellä ja kauppakeskuspäällikkönä 2013-2020 toimineelle Hanne Martimolle. Kauppakeskus on ollut aktiivisesti mukana useana vuotena Rasisminvastaisen viikon suunnittelussa ja tukenut viestin viemistä eteenpäin paikalliselle yhteisölle. Martimon rooli yhteistyön aloittamisessa ja kehittämisessä on ollut merkittävä.

SPR Lapin piiri perustelee tunnustuksen myöntämistä siten, että tunnustuksen saajat ovat toistuvasti ottaneet julkisesti kantaa syrjimättömyyden puolesta ja rasismia vastaan, mm. tarjoamalla tilat ja järjestämisapua kampanjan tapahtumille. Kauppakeskus Revontuli on osallistunut oma-aloitteisesti Ei rasismille -kampanjaan jo usean vuoden ajan ja osoittanut, kuinka kulttuuritapahtumilla voidaan vaikuttaa asenteisiin koko yhteiskunnassa. Lisäksi se on osoittanut aktiivisesti ja esimerkillisellä tavalla rasisminvastaisuutta kampanjoimalla tapahtumaa sosiaalisessa mediassa ja edistänyt yhdenvertaisuutta tuomalla kauppakeskuksen arkeen näkyvästi monikulttuurista toimintaa. Tunnustuksen saajat ovat toiminnallaan edistäneet esimerkillisesti syrjinnänvastaista asennetta paikkakunnalla.

Tunnustuksen luovuttaa Kauppakeskus Revontulelle SPR Lapin piirin toiminnanjohtaja Juha Nevalainen. Ajankohtaisesta koronavirus-tartuntariskin aiheuttamasta häiriötilanteesta johtuen tilaisuus järjestetään myöhemmin erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Lisätietoja: Juha Nevalainen, toiminnanjohtaja. Puh.: 0400 397 910, juha.nevalainen(at)punainenristi.fi