Valmiuteen ja varautumiseen liittymätöntä toimintaa perutaan huhtikuun puoliväliin

Hyvät osastomme vapaaehtoiset

Keski-Helsingin osasto haluaa toimia vastuullisesti, ja vähentää toimintaa koronavirus-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Vapaaehtoisten koulutukset ja tapaamiset, jotka eivät liity Punaisen Ristin valmiuden ja varautumisen ylläpitoon ja toimintaan perutaan seuraavan neljän viikon ajaksi 13.3. alkaen.

Valmiuden ylläpitoon, viranomaisten pyyntöihin vastaamiseen ja esimerkiksi henkisen tuen vahvistamiseen liittyvät kokoukset (myös sähköisinä) ovat sen sijaan näinä aikoina tärkeitä. Ruoka-apua, paperittomien tukea, yhteydenpitoa yksinäisten ihmisten kanssa pidetään mahdollisuuksien mukaan yllä vaarantamatta avunsaajien tai vapaaehtoisten terveyttä.

Osaston jäseniltoja, läksyhelppikerhoa, ystävätoiminnan kokouksia ym. ei pidetä seuraavan neljän viikon aikana, mutta osasto varmistaa, että puhelin tai muu yhteys säilyy erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ihmisten kanssa.

Toiminnan johtaminen ja vapaaehtoisten tuki säilyvät ennallaan. Osaston eri toimintamuotojen yhteyshenkilöt pitävät toimintaryhmien vetäjiä ja vapaaehtoisia ajan tasalla sekä tukevat tarvittaessa. Kuukauden kuluttua tilannetta tarkastellaan uudestaan. Pysytään terveinä ja muistetaan pestä käsiä.

Apuasi ja osaamistasi tarvitaan. Ilmoittauduthan mukaan Punaisen Ristin Keski-Helsingin osaston auttajien reserviin: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/

puheenjohtaja Mia Salomäki