Muutoksia osaston toiminnassa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi

Epidemiaksi muodostuneen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi teemme Pohjois-Helsingin osaston toimintaa koskien seuraavat muutokset, jotka tämän hetken tiedon mukaan jatkuvat noin kuukauden ajan eli pääsiäiseen 13.4.2020 asti. 

Osaston koulutukset ja toimintaryhmien tapaamiset perutaan, elleivät ne koske osaston valmiutta ja varautumista koronaviruksen ehkäisemiseksi.

  • Ystävätoiminnan ja ystävätoimijoiden tapaamiset palvelutaloissa perutaan 13.4.2020 saakka.  Samalla on kuitenkin varmistettava, että yhteydenpito riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten tai yksinäisten ihmisten kanssa säilyy myös tänä aikana. Tapaamisten käynnistymistä uudelleen tarkistetaan 3-4 viikon jälkeen, kun nähdään miten epidemia kehittyy.
  • LäksyHelpit Oulunkylässä, Malmilla, Malminkartanossa ja Maunulassa ovat tauolla ainakin 13.4.2020 asti. Ne jatkuvat, kun epideamiatilanne sen sallii. 
  • SuomiKamu- ja kaikki muu monikulttuurisuustoiminta perutaan 13.4.2020 asti. Niitä jatketaan, kun epideamiatilanne sen sallii.
  • Kannelmäessä osaston toimitilassa järjestettävät kohtaamiskahvilat ja muut vastaavat tilaisuudet perutaan 13.4. 2020 saakka. Kahviloiden ja muiden tilaisuuksien järjestämisestä ja jatkumisesta päätetään erikseen, kun nähdään miten epidemia kehittyy. 
  • Osaston 18.3.2020 klo 18.00 koolle kutsuttu kevätkokous järjestetään sähköisesti. Jäsenet voivat ilmoittautua kokoukseen osaston verkkosivuilla olevan Lyyti-linkin kautta. Ilmoittautuneille lähetämme sähköpostitse ohjeet kokoukseen osallistumiseksi.

Tilanne koronaviruksen ja sen vaatimien toimenpiteiden osalta muuttuu jatkuvasti. Yllä mainitut toimintojen määräaikaiset perumiset perustuvat SPR:n pääsihteerin Kristiina Kumpulan tämänhetkiseen ohjeistukseen. SPR seuraa tarkasti terveysviranomaisten ja asiantuntijoiden määräyksiä, suosituksia ja toiveita viruksen rajoittamiseksi ja leviämisen rajaamiseksi ja tiedottaa niistä vapaaehtoisilleen. Osaston valmiustoiminnan ja tarvittaessa muidenkin toimintaryhmien vapaaehtoisia voidaan myös tilanteen niin vaatiessa hälyttää viranomaisten avuksi. 

Muistetaan huolehtia omasta ja läheisten turvallisuudesta ja varmistaa, että kukaan ei jää yksin.  Toimitaan myös jokainen omassa arjessamme niin, että epidemian leviäminen hidastuu. 

Tiedotamme muutoksista, kun niitä tulee.

Lue ja seuraa linkin takaa löytyvää,
jatkuvasti päivittyvää ohjetta SPR:n vapaaehtoisille