Toiminta

Vapaaehtoistoimijat ovat Punaisen Ristin kantava voima. Tällä hetkellä osastossamme toimivat seuraavat vapaaehtoisryhmät, jotka ovat avoimia kaikille kiinnostuneille:

SPR Terveyspiste, ensiapuryhmä, ensihuoltoryhmä, ystäväryhmä, laitosystäväryhmä, vankilavierailijat, Kultaisen iän kerho, Naisten ryhmä, Opitaan yhdessä -ryhmä ja veripalvelukahvitusryhmä. Vapaaehtoistyötä on myös luottamushenkilöidemme työskentely osaston hallituksessa ja talous- ja historiatoimikunnissa sekä keräystoiminta, joka painottuu jokasyksyiseen Operaatio Nälkäpäivä -keräykseen. Linkeistä vasemmalla löydät lisätietoa näistä kaikista.

Tarjoamme yleisölle ja oppilaitoksille myös maksuttomia luentoja Punaisen Ristin aiheista kulloistenkin resurssiemme mukaan.

Lisäksi osastomme tarjoaa monipuolista ammatillista ensiavun ja terveystiedon koulutusta, josta teemme Sinulle mielellämme tarjouksen. Olet myös tervetullut osallistumaan yleisökursseillemme, jotka löydät Tapahtumat -linkin alta.

Hallinnoimme Rikosuhripäivystyksen Länsi-Suomen aluetoimiston toimintaa. Rikun Vaasan toimipisteessä työskentelevät aluejohtaja ja kaksi toiminnanohjaajaa. Heidän toimipisteensä on Folkhälsan-talossa, Raastuvankatu 23. (Rikosuhripäivystyksen Länsi-Suomen aluetoimisto siirtyy 1.1.2019 alkaen SPR Länsi-Suomen piirin hallintaan. Aluetoimiston toiminnot säilyvät muutoksessa entisellään.)

Olet lämpimästi tervetullut mukaan SPR:n Vaasan suomalaisen osaston monipuoliseen toimintaan, jossa voit auttaa lähimmäisiäsi, kehittää itseäsi, viihtyä, saada ystäviä ja olla ystävänä toiselle.