Kevättä rinnassa SPR Pohjois-Helsingin osastossa

Kevättä rinnassa

Pääkaupunkiseudulla ei tänä vuonna päästy nauttimaan talvesta, lumesta ja narskuvista pakkaskeleistä. Jouduttiin tyytymään vesisateisiin ja myrskyisiin tuuliin. Yhtä kaikki – unohdetaan ne toviksi ja suunnataan katseet kohti kevättä ja kesää!

Ilmastonmuutosta ja sitä miten vähentää sen vaikutuksia pohditaan jatkuvasti. Nämä ovat näkyneet tänä vuonna aiempaa enemmän myös SPR Pohjois-Helsingin osaston toiminnassa. Osaston oma Ilmastoilta oli helmikuun viimeisenä tiistaina, jolloin Kohtaamiskahvilaan kokoontui joukko aiheesta kiinnostuneita keskustelemaan, millaisia vaikutuksia muuttuneilla sääoloilla ja niiden seurannaisilla voi olla mm. osaston valmiustoimintaan. 

Seuraava kerran ilmastoasioihin paneudutaan Kannelmäessä jo ke 11.3. klo 18–20, kun SPR:n Ilmastovaikuttajat -ryhmä järjestää Ilmastoillan ja kertoo toiminnastaan. Illan pääpuheenvuoron käyttää Pekka Reinikainen, SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan ja vaikuttamistyön asiantuntija, joka käy läpi Globaaleja uhkakuvia. Ilmoittaudu mukaan - jokainen meistä voi vaikuttaa omilla valinnoillaan! 

Tervetuloa kevätkokoukseen

Osaston sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 18.3.2020 klo 18.00 Kannelmäessä osoitteessa Kaustisenpolku 5 LH2. Kokouksessa käsitellään osastojen johtosäännön 4 §:n mukaiset asiat eli mm. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä osaston hallitukselle ja muille tilivelvollisille sekä osaston hallituksen jäsenten lukumäärästä ja syyskokouksessa suoritettavia vaaleja valmistelevan vaalitoimikunnan asettamisesta. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Samalla on mahdollisuus tutustua osaston vapaaehtoistoimintaan ja/tai liittyä SPR:n jäseneksi! 

Anna aikaasi – vapaaehtoisena

Osastossamme jäseniä on lähes 1 800, joille kaikille lämmin kiitos tuesta. Jäsenmaksuilla SPR voi auttaa ja järjestää monipuolista vapaaehtoistoimintaa. Vaikka osastomme jäsenmäärä on 3. suurin Suomessa, on meillä aktiivisia vapaaehtoisia vain noin 10 % tästä määrästä. Edelleen vastuuvapaaehtoisia, jotka vetävät eri toimintaryhmiä kuten ystävätoimintaa, ensiapu- ja valmiustoimintaa, läksyhelppejä, SuomiKamu- ja muuta monikulttuurista toimintaa, keräystoimintaa jne. on muutama kymmenen. Toivotammekin avosylin tervetulleiksi kaikki uudet vapaaehtoiset. Tänä päivänä on OK olla vapaaehtoinen, vaikka aikaa siihen olisi vain 1-2 tuntia, kerran viikossa tai kahdessa, kerran kuukaudessa tai silloin tällöin. Ota yhteyttä, tule käymään, lähetä s-postia, ilmoittaudu SPR Omaan. Saat samalla uusia ystäviä ja uutta, antoisaa tekemistä. 

Monipuolista toimintaa kevätkaudella 

Teemalliset kaikille avoimet ja maksuttomat Kohtaamiskahvilat Kannelmäessä jatkuvat joka 2. tiistai. Valmiustoiminta on aiheena ti 10.3. ja ti 24.3. kerromme toimintamuodoista uusille vapaaehtoisille. Huhtikuussa vuorossa on pääsiäisaskartelua ja neulontaa sekä testamentti-ilta. Toukokuussa Kohtaamiskahviloissa paneudutaan ystävätoimintaan ja kierrätykseen. Katso tarkemmat tiedot tästä.

Osastomme Ystävä- ja SuomiKamu-koulutuksiin mahtuu vielä tänä keväänä. Olemme jatkuvasti mukana myös eri kaupunginosien ja toimijoiden tapahtumissa Pohjois-Helsingissä. SPR:n Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänä vuonna jo 40. kerran. To–la 24.–26.9. järjestettävä keräys on tapahtuma, jonka toteuttaminen vaatii ison joukon vapaaehtoisia. Tule mukaan tekemään hyvää yhdessä – me ohjaamme ja opastamme.    

Tykkää ja seuraa – jaamme tietoa monissa kanavissa

SPR Pohjois-Helsingin osastosta on saatavissa tietoa verkossa ja somessa - päivitämme sinne tietoja ja tapahtumia. 

Verkkosivut 
FacebookTwitter,  Instagram 

Welcome non-Finnish speakers

Olet tervetullut mukaan toimintaan, vaikka äidinkielesi on joku muu kuin suomi – suomen kielen alkeilla pääset alkuun. Non-Finnish speakers are very welcome to various volunteer activities. Please find more information here

Leppoisaa kevään jatkoa!