Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on täyttänyt tänään 11.2.2020 70-vuotta

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on perustettu 11.2.1950.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti olivat 1920-luvun puolivälistä alkaen toimineet eräänlaisessa symbioosissa. Punainen Risti sai liitolta paikallisverkoston käyttöönsä, ja liitto puolestaan ylätason organisaation ja lehden äänenkannattajakseen.

Mannerheimin Lastensuojelulitto oli työskennellyt laaja-alaisesti sosiaalihuollon parissa, kun taas Suomen Punainen Risti oli suuntautunut enemmän terveydenhuoltoon kotimaan toiminnassaan.

Toisen maailmansodan jälkeen molempien järjestöjen tehtäväkentät näyttivät avartuvan uusiin mittoihin. Punainen Risti pyrki kasvamaan kansalaisjärjestönä ja Veripalvelun aloittaminen edellytti Punaiselta Ristiltä lisäksi tehokkaasti toimivaa omaa paikallisverkostoa.

Niinpä vuonna 1950 järjestöjen tiet erkanivat toisistaan. Vastedes Mannerheimin Lastensuojeluliitto keskittyi erityisesti lasten elinolojen parantamiseen Suomessa ja Punainen Risti paneutui muihin sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksiin.

Ero Mannerheimin Lastensuojeluliitosta edellytti mm. oman osastoverkoston luomista Suomen Punaiselle Ristille. Tämä toteutettiin vuoden 1950 sääntöuudistuksella. Tavoitteena oli saada osasto jokaiseen Suomen kuntaan.

Alkuvauhti oli nopeaa. Jo vuoden 1953 lopulla osastoja oli 548 ja jäsenmäärä ylitti ensimmäisen kerran 100 000 jäsenen rajan.

Juhlimme 70-vuotista toimintaamme vielä myöhemmin tänä vuonna. Tämän viikon tapahtuma on Taulumäen kirkossa 14.2.220 kello 19 järjestettävä ystävänpäiväkonsertti, jonka solistina toimii Maria Lund. Häntä säestää pianisti Miikka Laihonen. Konsertin lipun hinta on 20,00 euroa. Lippujen myynti tapahtuu Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toimistossa (Sammonkatu 4), joka on avoinna ma-to kello 9-12:00. Lippuvaraukset puhelinnumerosta 040-716 8705 tai sähköpostilla osoitteesta ystava.jkl@punainenristi.fi. Lippuja on vielä jäljellä! Tule konserttiin!