Toiminta

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen  piiri toimii tukijalkana 41 paikalliselle osastolle, joissa on runsaasti erilaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta ja toimintaa.
Tutustu eri toimintamuotoihin vasemmalla olevien linkkien avulla tai ota yhteyttä SPR Kaakkois-Suomen piiriin, niin me kerromme oman paikkakuntasi harrastusmahdollisuuksista tai voit ilmoittautua mukaan toimintaan täällä.

TOIMINTAMUOTOJAMME:

Ensiapuryhmätoiminta

Jos haluat itsellesi hyvän harrastuksen, jossa opit ensiaputaitoja, tapaat reippaita ja iloisia aikuisia ja haluat toimia vapaaehtoisena auttajana Punaisen Ristin ensiapupalvelutehtävissä, ensiapuryhmätoiminta on juuri Sinua varten.

Henkinen tuki

Auttamistilanteissa ammattiauttajat ja viranomaiset keskittyvät henkeä pelastaviin toimenpiteisiin. Yhä useammin tarvitaan vapaaehtoisia tukemaan ja auttamaan fyysisesti loukkaantumattomia uhreja, omaisia ja silminnäkijöitä sekä antamaan henkistä tukea.

Keräystoiminta

Punainen Risti auttaa hädässä olevia ihmisiä kotimaassa ja maailmalla. Suurin vuosittainen keräyksemme on Operaatio Nälkäpäivä.

Monikulttuurisuus

Monikulttuurisuus ja moninaisuus kuuluvat kaikkeen Punaisen Ristin toimintaan. Yhdenvertaisuuden edistäminen Punaisessa Ristissä on meidän yhteinen asiamme!

Nuorisotoiminta

Reddie Kids kerhoja lapsille, nuorisoryhmiä, leiritoimintaa, kouluyhteistyö ja vaikka perhekerhoja

Ruoka-aputoiminta

Ruoka-aputoiminnan ytimessä on kunnioittava ja turvallinen kohtaaminen inhimillisin arvoin. Ruoka-avun vapaaehtoiset jakavat ruokakasseja, järjestävät yhteisöllisiä ruoka-aputapahtumia ja tehdään yhteistyötä muiden ruoka-apua tarjoavien tahojen kanssa.

Terveyden edistäminen

Terveyden edistämisen ohjelma sisältää Terveyspistetoiminnan, seksuaaliterveystyön, päihdetyön sekä koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn.  

Valmiustoiminta

Suomen Punainen Risti on valmiusjärjestö, jonka vapaaehtoiset auttavat vuosittain lukuisia suomalaisia erilaisissa äkillisissä onnettomuustilanteissa. Käytännössä kaikki järjestön toimintamuodot ovat osa valmiuttamme auttaa.

Ystävätoiminta

Anna hetki aikaasi toiselle ihmiselle ja ryhdy Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi ystäväksi. Saat auttamisen elämyksiä ja hyvää mieltä tuottavan harrastuksen. Samalla tutustut mielenkiintoisiin ihmisiin, joita et ehkä muuten tapaisi.

Eri osastojen toiminta on hyvin erilaista ja parhaat tiedot sinua lähinnä olevan osaston toiminnasta löydät osastojen omilta kotisivuilta.