Sekasin-chatin päivystäjäkoulutus

6.2. - 31.12.2020
Sekasin-chat on matalan kynnyksen verkkotuen palvelu, jonne 12–29-vuotiaat nuoret voivat tulla juttelemaan kahden kesken chat-päivystäjän kanssa osoitteessa sekasin.fi.
Sara Jessen/Vantaan Nuorten turvatalo
Kuvaaja: Sara Jessen/Vantaan Nuorten turvatalo
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Hinta: 
maksuton
Järjestäjä: 
Nuorten turvatalot/Sekasin-chat
Sekasin-chatissä voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvät aiheet puhuttavat nuoria eniten. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Sekasinia koordinoivat MIELI Suomen Mielenterveys ry  ja Suomen Punainen Risti.
 
Punaisen Ristin Nuorten turvatalot Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla ovat tärkeä osa chatin toimintaa. Turvatalojen vapaaehtoiset mahdollistavat sen, että yhä useampi nuori tulee kohdatuksi ja kuunnelluksi. 
 
Vuonna 2019 Sekasin-chattiin tehtiin lähes 136 000 yhteydenottoa, joista 21 000 pääsi chat-jonosta läpi keskustelemaan päivystäjän kanssa. Palvelu on siis hyvin suosittu ja vapaaehtoisille päivystäjille jatkuva tarve.
 
Chat-päivystys on vapaaehtoistoimintaa, jota voit tehdä joustavasti omiin aikatauluihisi sopivalla tavalla. Koska Sekasin-chat on auki jokainen päivä, myös iltaisin ja viikonloppuisin, on verkkovapaaehtoistyötäkin mahdollista tehdä monipuolisesti. Chatissa tukenasi on aina Sekasin-tiimi, jonka verkkotyöntekijät tarjoavat tukea vapaaehtoisille matalalla kynnyksellä. Turviksilla vapaaehtoisten tukena on lisäksi turvatalojen työntekijöitä. 
 
Ilmoittaudu koulutukseen ottamalla yhteyttä oman paikkakuntasi turvataloon, yhteystiedot täällä tai täytä lomake.         
 
Lisätietoa Sekasin-chatista ja vapaaehtoisen päivystäjän roolista voit lukea täältä tai kysyä: pihla.aaltonen@punainenristi.fi / 040 529 4272
 

Koulutamme vapaaehtoiset tehtävään käyttäen hyödyksi itseopiskelumateriaalia Moodle-alustalla, sekä kontaktiopetusta joko kahden webinaarin tai yhden lähipäivän muodossa. Sekasin-chat -vapaaehtoisuudesta kiinnostuneet haastatellaan ja koulutuksen lisäksi vapaaehtoisille on tarjolla säännöllistä työnohjausta ja jatkokoulutusta (molempia myös verkon kautta). 

Koulutuksia järjestetään läpi vuoden, kevään 2020 webinaarit: 

to 13.2. & to 20.2. klo 17-20
ti 24.3. & ti 31.3. klo 17-20
to 16.4. & to 23.4. klo 17-20

Lähipäivät:
la 8.2. klo 9.30-16 Vantaan nuorten turvatalo, Rekola
la 14.3. klo 9.30-16 Mieli ry, Pasila Hki

Lisäkoulutuksia pyrimme järjestämään tarpeen mukaan, myös arkipäiväaikaan.