Koronavirukseen varautuminen Punaisessa Ristissä

TÄÄLTÄ LÖYDÄT KESKUSTOIMISTON PÄIVITTYVÄT OHJEET VAPAAEHTOISILLE KORONAVIRUKSESTA: https://rednet.punainenristi.fi/node/59198

 

Koronaviruksesta uutisoidaan nyt runsaasti ja tiedot päivittyvät jatkuvasti. Suomen Punaisessa Ristissä seuraamme aktiivisesti siihen liittyviä viranomaistiedotteita.

THL seuraa tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa ja päivittää tälle sivulle tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeistaa tartuntojen torjumiseksi:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus

Sivustoa ja sen tiedotteita kannattaa seurata.

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Samalta sivulta löytyy myös linkki  käsi- ja yskimishygieniaohjeisiin:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Keskustoimistossa seurataan tilannetta ja tiedotetaan tarvittaessa lisää. Mikäli piireihin tai osastoihin tulee yhteistyöpyyntöjä esimerkiksi sairaanhoitopiiristä, niin toivomme teidän välittävän ko. tiedot myös keskustoimistoon seuraavalla jakelulla, niin pysymme ajan tasalla:  saara.aakko@redcross.fi, mia-veera.koivisto@redcross.fi ja kristiina.myllyrinne@redcross.fi.