Maria Lund konsertoi ystävänpäivänä 14.2.2020 Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ystävätoiminnan hyväksi Taulumäen kirkossa

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto järjestää perjantaina 14.2.2020 kello 19:00 ystävänpäiväkonsertin Taulumäen kirkossa (Lohikoskentie 2). Solistina on Maria Lund, jota säestää pianisti Miikka Laihonen. Konsertin teemoina ovat ystävyys, rakkaus ja elämänilo.

Konsertin lipun hinta on 20,00 euroa. Lippujen myynti tapahtuu Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toimistossa (Sammonkatu 4), joka on avoinna ma-to kello 9-12:00. Lippuvaraukset puhelinnumerosta 040-716 8705 tai sähköpostilla osoitteesta ystava.jkl@punainenristi.fi.

Konsertin tuotto tulee Jyväskylän osaston ystävätoimintaan. Jyväskylän osastolla on noin 250 koulutettua ystävätoiminnan vapaaehtoista, jotka toimivat henkilökohtaisina ystävinä tai antavat kertaluonteista apua saattaen esimerkiksi lääkärissä käynnille. Palvelu on avun tarvitsijoille maksutonta.

-Punaisen Ristin kautta ystävää pyytää kaikenikäisiä ihmisiä, jotka ovat ystävää vailla ja kokevat itsensä yksinäiseksi kertoi toiminnanohjaaja, ystävävälittäjä Päivi Polvi Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osastosta.  - Ystävätoimintaan pääsee mukaan olemalla yhteydessä Punaisen Ristin ystävävälitykseen ja osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille, joita järjestetään Jyväskylässä kuusi kertaa vuodessa. Koulutus on osallistujille maksuton, jatkoi Päivi Polvi lopuksi.

Punainen Risti on järjestänyt ensimmäisen ystävätoiminnan kurssin Suomessa vuonna 1959. Punaisen Ristin ystävätoiminta käynnistyi, kun Keski-Euroopasta ja Norjan Punaisesta Rististä alkoi kantautua tietoja "potilaan ystävä" -toiminnasta.  Toiminta oli saanut alkunsa toisen maailmansodan jälkeisellä miehityskaudella, jolloin amerikkalaisia sotilaita oli sijoitettuna ympäri Eurooppaa. Sairaita sotilaita tarkkailtaessa havaittiin, että ne, joilla oli perheet mukana ja ystäviä lähellä, paranivat nopeasti, kun taas muilla ei ollut parantumisen halua. Niinpä toisten potilaiden omaiset ryhtyivät vierailemaan myös yksinäisten potilaiden luona. Punainen Risti aloitti vierailutoiminnan Norjassa, jossa harmaaseen univormuun pukeutuneet "grey ladies" saivat nuorukaisten elämänhalun heräämään ja parantuminen alkoi edistyä.  "Potilaan ystävä" -toiminta laajeni pian moniin sairaaloihin, kun havaittiin, miten tärkeää toisen ihmisen vierailu ja tuki sairaalle on.  Suomessa toiminta alkoi vähitellen laajentua ensin sairaaloihin ja sittemmin myös vanhainkoteihin. Toiminta laajeni myöhemmin laitosten ulkopuolelle ihmisten koteihin.

Lisätietoja: toiminnanohjaaja Päivi Polvi 040-716 8705, ystava.jkl@punainenristi.fi