Aluetärskyillä juteltiin kuulumisia ja suunniteltiin tulevaa

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Vakka-Suomen alue koolla aluetärskyillä Taivassalossa 16.1.2020"

Kerran vuodessa järjestettävillä aluetärskyillä Punaisen Ristin paikallisosastoja Varsinais-Suomen alueelta kokoontuu yhteen. Aluetärskyt järjestettiin 16.1.2020 Itäisellä, Läntisellä, Vakka-Suomen, Loimaan, Salon ja Turun alueilla. Tänäkin vuonna iloiset ja positiiviset vapaaehtoiset vaihtoivat kokemuksia ja kirjasivat ylös vinkkejä toisten hyvistä esimerkeistä.

Tänä vuonna aluetärskyillä keskusteltiin osastojen kuulumisten lisäksi mm. Rasisminvastaisesta viikosta, tulevasta piirin vuosikokouksesta sekä yleiskokouksesta.

Vuosikokous on tänä vuonna Mynämäellä 25.4. Yleiskokous taas järjestetään Vaasassa 6.-7.6. Yleiskokouksessa päätetään Punaisen Ristin strategiasta eli toimintalinjauksesta vuosille 2021 - 2023. Samalla järjestölle valitaan uusi puheenjohtaja sekä luottamushenkilöt hallitukseen ja valtuustoon. Kolmen vuoden välein kokoontuva yleiskokous on Punaisen Ristin ylin päättävä elin ja tärskyillä kannustettiinkin jälleen osastojen vapaaehtoisia lähtemään kokoukseen runsain joukoin. 

Teemana tärskyillä oli myös valmiustoiminta ja kotimaan avun toiminnan kehittäminen. Yhteistoimintaa suunniteltiinkin mm. alueellisten valmiussuunnitelmien osalta.

Kiitos aluetärskyihin osallistuneille!