Länsi-Suomen piirille uusi toiminnanjohtaja -Piirin hallitus kokoontui Seinäjoella

SPR Länsi-Suomen piiri
Kuvaaja: SPR Länsi-Suomen piiri
"Piirin hallitus kokoontui Seinäjoella Sokos Hotel Lakeudessa."
SPR Länsi-Suomen piiri
Kuvaaja: SPR Länsi-Suomen piiri
"Tave Rautiainen esitteli piirin hallitukselle päivitettyä Valmiussuunnitelmaa."
SPR Länsi-Suomen piiri
Kuvaaja: SPR Länsi-Suomen piiri
"Hallituksen jäsen Harri Jokiranta, Rikosuhripäivystyksen toimintaa hallitukselle esitellyt Sari Somppi ja hallituksen jäsen Ville Lahti kokouksessa."

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin hallitus kokoontui Seinäjoella 30.11.2019. Kokouksessa käsiteltiin mm vuoden 2020 toimintasuunnitelmaa, budjettia ja valittiin piirille uusi toiminnanjohtaja.

Uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin Lehtimäeltä kotoisin oleva ja Seinäjoella nykyisin asuva Tero Hintsa. Nykyinen toiminnanjohtaja Pekka Annala jää ansaituille eläkepäiville 1.2.2020. Tero Hintsa toimii tällä hetkellä Länsi-Suomen piirin apulaistoiminnanjohtajana.

Länsi-Suomen piiri kattaa Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakunnat. Piirin alueella toimii 67 osastoa ja 4000 vapaaehtoista. Piirillä on toimistot Seinäjoella ja Jyväskylässä, 11 SPR-Kirppistä, 2 vastaanottokeskusta ja piiri toimii Rikosuhripäivystyksen Länsi-Suomen aluekoordinaatiojärjestönä. Piiri koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueella.

Markku Kyllönen vaalitoimikuntaan

Piirin hallitus valtakunnalliseen vaalitoimikuntaan Länsi-Suomen piirin edustajaksi Markku Kyllösen. Toimikunta valmistelee Suomen Punaisen Ristin seuraavan yleiskokouksen (Vaasassa 6. - 7.6.2020) luottamushenkilövalintoja.

Paikallista valmiutta, Yksinäisyyden lievittämistä ja vapaaehtoistoiminnan tärkeys -Vuoden 2020 toimintasuunnitelma todettiin erinomaiseksi

Paikallisen valmiuden kehittäminen Vapepan paikallistoimikuntia aktivoimalla ja Punaisen Ristin osastoja tukemalla nähtiin tärkeäksi. Kuntien taloustilanne on monessa paikassa haastava. Ikärakenne erityisesti pienissä kunnissa painottuu yhä vahvemmin senioriväestöön. Vahva Punaisen Ristin osastokenttä ja Vapepan paikallistoimikuntien kehittyminen ovat tärkeitä auttamisvalmiuden takaajia niin kaupungeissa kuin erityisesti haja-asutusalueilla.