LähiTapiola Varsinais-Suomi Elämänturvan asialla ”Haluamme olla tukemassa Punaista Ristiä Varsinais-Suomessa toimimaan yksilöiden ja yhteisöjen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi”

Anna Tenho
Kuvaaja: Anna Tenho
"Toimitusjohtaja Olli Aakula LähiTapiola Varsinais-Suomi"

Piirin yrityskumppani LähiTapiola Varsinais-Suomen syntyjuuret ulottuvat vuoteen 1867. Tuolloin perustetusta Maskun omituisesta paloapuyhtiöstä on vuosien kuluessa yhdistymisten ja fuusioiden myötä muotoutunut LähiTapiola Varsinais-Suomi, joka toimii Turun talousalueella.

”Yhtiömme arvot ovat hyväntahtoisuus, intohimo ja rohkeus”, kertoo tämän Elämänturvayhtiön toimitusjohtaja Olli Aakula. ”Keskeistä meille on ollut yhtiön synnystä lähtien paikallisuus ja keskinäisyys. Teemme asioita, jotka ovat eduksi paikallisesti”, Aakula jatkaa.

Elämänturva-ajatteluun LähiTapiola Varsinais-Suomen on johtanut ennaltaehkäisyn merkitys. Elämänturva-ajattelu suuntaa yhtiön toimintatapoja nyt neljättä vuotta. ”Emme riennä paikalle ainoastaan silloin, kun vahinko on jo sattunut. Olemme edistämässä yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia ja terveyttä jo ennalta. Katsomme asioita kolmen T:n näkökulmasta, joita ovat: turvallisuus, terveys ja talous”, summaa Aakula Elämänturva-ajattelua.

Konkreettisesti LähiTapiola Varsinais-Suomi edistää alueensa hyvinvointia mm. tukemalla osana yhteiskuntavastuutaan alueensa järjestöjen toimintaa. ”Digitalisaation myötä älylaitteiden käyttö on kasvanut suuresti. Se tuo mukanaan ”kremppaakin”, kun istumme hartiat kyyryssä laitteiden äärellä. Siksi meille on erityisen tärkeää tukea lasten ja nuorten mahdollisuuksia päästä liikkumaan, osallistumaan toimintaan ja antaa heille eväitä oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen”, Aakula pohtii.

Kumppanuus SPR Varsinais-Suomen piirin kanssa on LähiTapiola Varsinais-Suomelle merkityksellistä. Aakula tuo esille, että yhteistyö piirin kanssa on luontevaa. ”Meitä yhdistävät turvallisuuskeskeisyys, ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen. SPR Varsinais-Suomen piiri tuntee alueen, haluaa olla ihmisten tavoitettavissa ja tavata heitä. Haluamme olla tukemassa tätä toimintaa yksilöiden ja yhteisöjen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.”  Yhteistyö ei ole jäänyt huomaamatta myöskään yhtiön asiakkaiden keskuudessa. ”Kysyimme asiakkailtamme yhteiskuntavastuukohteistamme. Kumppanuutemme on huomattu, sillä Punainen Risti oli siinä tunnettuudessa ykkönen.”

Toimitusjohtaja haluaa lähettää terveisiä Punaisen Ristin vapaaehtoisille koko Varsinais-Suomeen: ”On erinomaisen hienoa, kun annatte aikaa yhteiseen hyvään elinympäristössänne ja Varsinais-Suomessa. Se on kerrassaan loistavaa ja kunnioitettavaa, että ihmiset toimivat toisten eteen.” Raisiolaisena maatilan poikana kotiseutu ja sen hyvinvointi ovat erityisen lähellä Olli Aakulan sydäntä.

Juttu on julkaistu aiemmin Tässä ja Nyt Varsinais-Suomen piirin järjestötiedotteessa 4/2019