Punainen Risti tutuksi

Jarkko Mikkonen
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen

Tervetuloa tutustumaan “Punainen Risti tutuksi”-koulutusmoduuliin.

Meille Punaisessa Ristissä on tärkeää luoda kaikille vapaaehtoisille yhteinen ymmärrys siitä, mitä Punainen Risti on ja mitä innostavaa vapaaehtoistoimintaa järjestö tarjoaa. Tähän tarpeeseen vastataksemme, olemme rakentaneet kahden tunnin mittaisen koulutusmoduulin Punaisen Ristin perustiedoista. Koulutus toimii tutustumistilaisuutena uusille vapaaehtoisille ja ihmisille, jotka haluavat perehtyä enemmän Punaisen Ristin toimintaan tai hänelle, joka pohtii vapaaehtoiseksi ryhtymistä. Koulutus voidaan järjestää osastossa esimerkiksi “avoimien ovien iltana”. Tavoitteena on innostava ja mukaansa tempaava tilaisuus!

Koulutuksen pääteema on innostaminen ja vapaaehtoistoimintaan mukaan tulemisen vaivattomuus. Tavoitteena on esitellä alueella tapahtuvaa Punaisen Ristin toimintaa.

Alla liitteenä löytyy koulutuksen 

  • kouluttajan ohje
  • koulutuksessa käytettävä powerpoint-esitys
  • koulutuksessa tarvittavat muut materiaalit

Koulutuksen esityksestä löytyy myös selkokielinen versio. Liitteenä myös vinkkejä kouluttajalle "Näin esiinnyn selkeästi ja ymmärrettävästi". 

Lisätietoa koulutuksesta saa oma piirin järjestötyöntekijältä tai keskustoimiston järjestökoulutussuunnittelijalta Johanna Kylmäoja (etunimi.sukunimi@punainenristi.fi).