Ehdokkaita piirin hallitukseen haetaan

Vaalitoimikunta pyytää ehdotuksia piirin vuosikokouksessa 2024 valittavista luottamushenkilöistä

Vaalitoimikunta valmistelee parhaillaan piirin vuosikokouksessa vuonna 2024 suoritettavia vaaleja. Vuosikokouksessa on erovuorossa viisi piirin hallituksen jäsentä. Kokouksessa valittavien hallituksen jäsenten toimikausi kestää vuoden 2026 vuosikokouksen loppuun. Vuosikokouksessa valitaan lisäksi kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa.

Vaalitoimikunta pyytää osastoja lähettämään ehdotuksia vuosikokouksessa valittavista luottamushenkilöistä. Järjestön luottamustoimeen voidaan valita vain järjestön henkilöjäsen. Suomen Punaisesta Rististä annetun asetuksen (nro 827/2017) 18 ja 19 §:n mukaan luottamushenkilöitä ehdolle asetettaessa tulee ehdokkailta edellyttää

• sitoutumista Punaisen Ristin perusperiaatteisiin
• halua edistää Punaisen Ristin tarkoituksen toteuttamista

Tämän lisäksi tulee toimielinten kokoonpanossa ottaa mahdollisimman tarkoin huomioon

• alueellinen ja kielellinen edustus
• eri sukupuolten ja eri ikäryhmien edustus

Piirin hallituksessa tarvitaan erilaisia osaajia

Vaalitoimikunta toivoo piirin hallitukseen runsaasti ehdokkaita eri puolilta piirin aluetta. Pidämme tärkeänä, että ehdokkailla on paikallista tuntemusta oman osastonsa tilanteesta ja toiminnasta, ja että he ovat valmiita jakamaan osaamistaan hallituksen työskentelyssä. Hallituksen jäsenenä pääsee tutustumaan muihin osastoihin, alueisiin ja piiriin sekä tuomaan omaa kokemustaan mukaan hallituksen toimintaan.

Punaista Ristiä lähellä olevan viranomaistoiminnan (esimerkiksi pelastustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, maahanmuuttoasiat, opetustoimi) tuntemus on hyödyksi ehdokkaille. Ehdokkaalla voi ammatin, työn tai harrastuksen kautta olla hyödyllistä osaamista esimerkiksi digitaalisesta viestinnästä ja markkinoinnista, sosiaalisesta mediasta, taloushallinnosta tai juridiikasta. Piirin hallituksen tehtävät määritellään säännöissä.

Vaalitoimikunta suosittelee, että kaikki osastot tekevät ehdotuksia. Ehdokkaita oman piirinsä luottamushenkilön vaalia varten voivat asettaa myös järjestön henkilöjäsenet. Tuttujen ja kokeneiden hallituksen jäsenten lisäksi vaalitoimikunta suosittaa etsittävän uusia ehdokkaita ja monipuolista osaamista niin osastojen sisältä kuin aktiivisesti toimivan joukon ulkopuoleltakin. Toivomme ehdokkaita myös eri kielellisistä ja kulttuurisista taustoista.

Ehdotukset 28.1.2024 mennessä

Vaalitoimikunta pyytää osastoja tekemään ehdotuksensa ja täyttämään netissä löytyvä ehdokaslomake viimeistään 28.1.2024. https://tinyurl.com/Vaalitoimikunta2024

Ehdotuksesta on selvittävä kaikki tarvittavat tiedot: ehdokkaan nimi, osasto, syntymäaika, yhteystiedot, koulutus ja ammatti, mahdollinen erityisosaaminen sekä perustelut. Ehdotuksesta on käytävä ilmi myös ehdotuksen tehnyt osasto ja puheenjohtajan (tai muun vastuuhenkilön) yhteystiedot sekä tieto ehdokkaan suostumuksesta julkistaa ehdokkuus nettisivuilla ja somekanavilla.

Vaalitoimikunta päätti avoimuuden lisäämiseksi järjestää osastoille mahdollisuuden tutustua ehdokkaisiin avoimessa vaalikeskustelussa. Vaalikeskustelu järjestetään Teams-toteutuksena keskiviikkona 7.2.2024 klo 18 alkaen. Ehdokkaille toimitetaan tarkemmat valmistautumisohjeet ennen tapahtumaa, tapahtuman luonne on tarkoitus olla rento ja keskusteleva.

Vaalitoimikunnan ehdotus piirin vuosikokouksessa 20.4.2024 valittavista luottamushenkilöistä ja tilintarkastajista lähetetään osastoille vuosikokouskutsun liitteenä. Ehdotusta tehdessään vaalitoimikunta ottaa huomioon erilaiset järjestön kannalta tärkeät näkökulmat (esimerkiksi ehdokkaan kokemus ja tuntemus Punaisen Ristin toiminnasta, erilaiset sidosryhmät, asiantuntemus), jotka osastojen toivotaan tuovan esiin ehdotusta tehdessään.

Vaalitoimikunta toivoo, että osastot jakavat tietoa ehdokasasettelusta sekä omille jäsenilleen että some-kanavillaan, jotta tieto tavoittaisi mahdollisimman monen hallitustyöskentelystä kiinnostuneen. Osastoissa ja osastojen yhteisissä tapaamisissa kannattaa keskustella ehdokkaista ja varmistaa, että jokaiselta alueelta löytyy ehdokkaita piirin hallitukseen.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Vaalitoimikunnan puheenjohtaja Katja Kuusela, puh. 050 387 2889, myös WhatsApp

Vaalitoimikunnan varapuheenjohtaja/jäsenet

VAALITOIMIKUNTA