Valtakunnallinen Pisara 2019 -valmiusharjoitus Kuopiossa 26.10.

Punainen Risti harjoittelee Kuopiossa auttamista vesikriisissä

Suomen Punaisen Ristin Kuopion osasto harjoittelee lauantaina 26.10. ihmisten auttamista vesikriisin sattuessa. Harjoituspäivän aikana osaston vapaaehtoiset jakavat vinkkejä Kuopion torilla veden käyttökatkon varalle ja kertovat kotivaran sisällöstä. Torilla on myös esillä SPR:n logistiikkakeskuksesta Kalkusta harjoitusta varten Kuopioon tuotu vedenpuhdistuslaitteisto. Harjoitus on osa Suomen Punaisen Ristin valtakunnallista Pisara 2019 -valmiusharjoitusta ja Kuopiossa se toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ja Kuopion Veden kanssa.

Punaisen Ristin Kuopion osaston vapaaehtoiset antavat Kuopion torilla kotitalouksille vinkkejä veden käyttökatkon varalle lauantaina 26.10. klo 10-14. Samalla vapaaehtoiset jakavat 80 ensimmäisille Punaisen Ristin esittelypisteellä vieraileville Tokmannin lahjoittamia kannellisia ämpäreitä, joissa vettä voi säilyttää veden käyttökatkon aikana ja sen varalle.

– Erilaisissa vedenjakeluun tai veden laatuun liittyvissä häiriöissä voi pahimmillaan kestää useita päiviä, ennen kuin vettä voi käyttää normaalisti. Siksi on tärkeää, että myös Kuopiossa jokainen tietää, miten näissä tilanteissa pitää toimia, sanoo Punaisen Ristin Kuopion osaston puheenjohtaja Heikki Sederholm.

Harjoituksen yhteydessä torilla on esillä myös Kuopion Veden väliaikaisen vedenjakelun säiliö. Säiliötä käytetään Kuopiossa tarpeen mukaan vedenjakelun häiriöissä, jos vian korjaustyö tai verkostoveden laatuhäiriö pitkittyy. Häiriötilanteita varten Kuopion Vedellä on käytössä myös käyttäjille maksuton tekstiviestipalvelu. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät saavat tiedot häiriöistä suoraan omaan matkapuhelimeen.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoiset jakavat harjoitukseen liittyen päivällä 26.10. Neulamäen alueella ohjetta tekstiviestipalvelun tilaamisesta. Lisäksi ohjetta jaetaan toritapahtumassa. Viikon 43 aikana tekstiviestipalveluun rekisteröityneiden käyttäjien kesken arvotaan kotivarapaketti. Rekisteröityä voi osoitteessa www.kuopionvesi.fi.

Tempaus on osa Suomen Punaisen Ristin Pisara 2019 -valmiusharjoitusta, joka järjestetään yhtä aikaa koko maassa. Kuopiossa harjoituksessa ovat mukana myös Pohjois-Savon pelastuslaitos, Kuopio Vesi sekä vapaaehtoinen pelastuspalvelu.

Punaisen Ristin valmiusharjoitus näkyy ympäri Suomen

Pisara 2019 on Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, joka järjestetään koko maassa lauantaina 26.10. Harjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vedessä on laatuhäiriö, sattuu Suomessa vuosittain.
Lisätietoja:
Heikki Sederholm, Punaisen Ristin Kuopion osaston puheenjohtaja, 0400 454 646