Pisara 2019 - Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus

"Puhtaan veden merkitys on ollut esillä Nälkäpäivänä ja teema jatkuu Pisara 2019 valmiusharjoituksessa."
"Pisara 2019 on Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus"
Nälkäpäivänä 2019 katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa näkyi ämpäreistä rakennettuja installaatioita. Installaatiot kuvasivat sitä, että joka tunti maailmassa kuolee 33 lasta puhtaan veden puutteeseen.
 
Puhdas vesi on aiheena myös Suomen Punaisen Ristin valtakunnallisessa Pisara 2019 valmiusharjoituksessa. Harjoitus järjestetään koko maassa lauantaina 26.10. Mukana harjoituksessa on Punaisen Ristin paikallisosastoja myös Varsinais-Suomesta.
 
Teemana vesikriisi
 
Valmiusharjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vesi on pilaantunutta, sattuu Suomessa vuosittain. Punainen Risti toimii mahdollisissa häiriötilanteissa viranomaisen tukena ja sen työtä täydentäen. Harjoitus on Suomen Punaisen Ristin valmiusharjoitus, mutta mukaan harjoittelemaan on kutsuttu myös yhteistyökumppaneita sekä paikallisesti, alueellisesti että valtakunnallisesti. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus järjestetään kerran kolmessa vuodessa. Valmiusharjoituksen teema vaihtuu joka kerta.