SPR jakaa ämpäreitä ja vesitietoutta

26.10.2019 10:00 - 12:00
Virpi Kallio
Kuvaaja: Virpi Kallio
"SPR:n Pukkilan osasto jakaa Tokmannin lahjoittamia ämpäreitä ja vesitietoutta."
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

SPR jakaa Pukkilassa ämpäreitä ja vesitietoutta

Suomen Punainen Risti järjestää ensi viikonloppuna valtakunnallisen Pisara 2019 –valmiusharjoituksen, jonka teemana on vesikriisi. SPR:n Pukkilan osasto osallistuu Pisaraan jakamalla vesiämpäreitä sekä vesi- ja kotivaratietoutta lauantaina 26. lokakuuta klo 10-12 Salen edessä.

Jaossa on 66:n kannellisen ämpärin erä, joka on saatu lahjoituksena Tokmannilta Nälkäpäivä-keräyksen alla. Ämpärin sisältä löydät muun muassa SPR:n ”Elintärkeää asiaa vedestä – Vinkkejä vesikriisin varalle” –esitteen ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kotivaraesitteen, jossa kerrotaan omatoimisesta varautumisesta arjen häiriötilanteisiin.

SPR:n paikallisosastoille jaettujen ämpäreiden lukumäärä oli jaollinen luvulla 33, sillä maailmassa kuolee joka tunti 33 lasten vedenpuutteeseen. Nälkäpäivänä muistutettiin muun muassa siitä, että ilmastonmuutoksen edetessä puhtaan veden puutteesta tulee yhä suurempi terveysriski. Myös Suomessa voi veden pilaantuessa tai vesiputken rikkoutuessa kestää monta päivää ennen kuin vettä voi käyttää normaalisti.